Onur Balcı
|
18 Mart 2023 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Başkan Tahiroğlu'ndan "18 Mart" Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108'inci yıl dönümü vesilesiyle anma mesajı yayınladı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin tarih boyunca vatanını korumak için her zaman gerekirse canını bile verdiğini ve Çanakkale Zaferi’nin yediden yetmişe bir milletin direniş destanı olduğunu dile getiren Tahiroğlu, mesajına şöyle devam etti:

"Çanakkale'de 108 yıl önce yedi düvele karşı büyük bir zafer kazandık. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun yurdunu ne şartlar altında olursa olsun, ölümüne savunacağının göstergesidir.  Dünya savaş geçmişine damga vurmuş önemli vakalar içinde yer edinen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; Çanakkale, 57. Alay'dır. Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı mermidir . Çanakkale dünyanın en güçlü donanmalarını bozguna uğratan Nusret Mayın Gemisi'dir. Çanakkale, Mehmet Çavuş'tur, Nezahat Onbaşı'dır, Zeynep Mido Çavuş'tur. Çanakkale, içimizi yakan barut kokusu göğsümüzü kabartan zafer coşkusudur. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın da kıvılcımını yakan, Cumhuriyet’imizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü, mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren kahraman mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyor; geçmişi ve bugünüyle bir tüm olan ülkemizde özgürlük, demokrasi, adalet ve bağımsızlık ülküsünden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isterim."