Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir, Türk Dil Bayramı'nın 89'uncu seneyi devriyesi münasebetiyle İçel Sanat Kulübü’nde, Geleceğin Yazarları ve Mersinli Yazarlar Buluşması sloganıyla bir program düzenledi. Programda, Mersin’li usta yazarlar ve genç yazar adayları buluştu. Karşılıklı sorular soruldu. Oldukça verimli geçen program büyük beğeni topladı.
Şiir İşliği’nde şiirin ne olduğu üzerinde durularak çeşitli yazarların şiir tanımlamalarına değinildi. Verilen bilgiler ışığında geleceğin yazarları şiir yazma denemesi de yaptı.
Yazma eylemini sağlayan dürtünün ne olduğu üzerinden yapılan sohbet sonrasında gençlere türkü dinletildi. Gençlere, kendilerine dinletilen türkünün üzerlerinde bıraktığı etki sorularak, hissedilen duygular üzerine konuşuldu.
Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) üyesi Baha Sadık Akıner, “Biz yazar ve şairler Türkçemiz konusunda çok hassasız. Türkçemize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle son dönemlerde hem yaşadığımız coğrafyada hem dünyada gittikçe bozulan dil durumu var. Biz yazar ve şairler Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ‘Türkçe benim ses bayrağımdır’ sözünü ilke edinmişiz” dedi.