Onur Balcı
|
7 Haziran 2021 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mayıs ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, 3 yıllık görev süresi boyunca İller Bankası’ndan kredi kullanamadan öz kaynaklarla hem eski yönetimin borcunu ödediklerini hem de yatırım yaptıklarını belirterek, “Biz yönetilmeyen bir belediyeyi yönetir duruma getirdik” dedi. 

Başkan Meski'yi değerlendirdi

Meski'nin tarihinde hiç olmadığı kadar iyi noktalara geldiğini söyledi. Büyükşehir belediyesi, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi bağlı bir kuruluştur. Büyükşehir 
belediyesinin merkezi hükümetten gelen çok cüzi miktar ve İller Bankası payı dışında bir geliri yok. Bütün sıkıntılara rağmen Meski borcunun 3'de 'sini ödedi dedi.
Ayrıca İller Bankasından ne Meski için ne Belediye için bir kredi kullanmadığını da ekledi. 

Mersin şehir merkezi konusu 

Kent merkezinde Başkan Seçer, 4.9 hektar alanda yenileme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Başkan kamulaştırma taraftarı olmadığını bunun çok pahalı bir yol olduğunu ifade etti. Ancak malikler ile anlaşma sağlayamazsam "Durduk yere milyonlarca lira ödeyemem bu projeden mecburen vazgeçerim ya da yasaların bana verdiği yetki çerçevesinde bunları çözeceğim" dedi. 

Plajlar ilegili konu

Başkan, Plajların peyder pey açılacağını şu sözlerle "Belediyemize tahsis edilen plajların 19 Mayıs’tan itibaren parça parça açacağız" dedi. Ayrıca plajlara Denizkızı aş.'ye ait şemsiye ve şejlong koyacaklarını belirtti.