Onur Balcı
|
15 Ekim 2024 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Belediyesi 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliğini büyük bir kalabalıkla düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Kadının Emeği, Toprağın Bereketi’ sloganıyla düzenlenen ‘15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ etkinliğinde 13 ilçeden gelen binlerce üretici kadın ile bir araya geldi.

Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen programda Başkan Seçer ve Meral Seçer, kadınların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılandı. Kadınlar, program öncesinde Tarsus Gençlik Kampı’nı ve Tarsus Doğa Parkı’nı gezdiler ve etkinlikte çocuklar da kendileri için hazırlanan alanlarda doyasıya eğlenme fırsatı buldular.

Başkan Seçer: “Üretenin, çalışanın, alın teri dökenin yanındayız”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadınların eseridir’ sözüyle konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Çamlıyayla’dan Mut’a, Anamur’dan Tarsus’a kadar Mersin’in her köşesinden gelen kadın çiftçilerle birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı verdi. En büyük gücün birlik, beraberlik, hoş görü ve yardımseverlik olduğunun altını çizen Seçer, “Biz herkesin belediye başkanıyız. Kentimize, kentimizde yaşayanlara, canlılara, çevreye saygılıyız. Her şeyden öte üretene, çalışana, alın teri dökene hem saygılıyız hem sizler gibi onların da yanındayız” sözlerine yer verdi. Kadın çiftçilerin alın teri dökerek ürettiğini vurgulayan Seçer, “Sizin tek amacınız; çocuklarınız ve aileniz kimseye muhtaç olmasın, kışın kafanızı sokacak sıcak bir yuva, oturduğunuz zaman kaşıklayacağınız aş-ekmek olsun. Bir de; ‘çocuklarımız okusun, ülkesine yararlı insanlar olsun, vatan-millet sevgisini, insanlık sevgisini bilsin’ diyorsunuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üretici kadınlar, kendi yetiştirmiş oldukları ürünlerden Başkan Seçer ve Meral Seçer’e hediye ettiler. Yemek ikramının ardından ise Başkan Seçer, Meral Seçer kadınlar ile anı fotoğrafı çektirdi. Program, Mersin Mandolin Grubu Dinletisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın seslendirdiği şarkılar ile sona erdi.