Onur Balcı
|
3 Ağustos 2022 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Borçlanma yetkisini alan Mustafa Gültak hizmet koşusuna başladı

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Muhtarlar Beni Terletti" demişti. Şimdi ise muhtarları o terletmeye başladı. Borçlanma yetkisini alan Başkan, asfalt mevsimini kaçırmadan mahalle mahalle, cadde cadde çalışmalara başladı. Asfalt çalışmalarından ziyade belediye fen işleri ekipleri, kaldırım, kilitli parke taşı ve bordür yenileme gibi elzem çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor. Belediye borçlanma yetkisini aldıktan sonra zaman kaybetmeden Bahçe, Güneş, Nusratiye, Üçocak ve Hal Mahallesinin muhtelif sokaklarında kilitli parke taşı ve kaldırım tamiratı çalışmalarına başladı.

Tarihi binanın etrafı kapatıldı, kısırlaştırma kliniğinin boyası yenilendi

Huzurkent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Büstü ve çevre duvarını da boyayıp yenileyen ekipler, Çankaya Mahallesi’nde, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla koruma altındaki tarihi bir binanın, özellikle küçük çocuklar için tehlike arz eden açık yerlerini kapattı. Millet Bahçesi’nde yer alan sokak hayvanlarını kısırlaştırma kliniğinin dış cephesini boyayan ekipler, Müftü Deresi Yürüyüş Yolu üzerinde bank, kamelya ve kulübe boyama çalışması gerçekleştirdi.

Hizmet araçları ve çöp konteynırları tamir ediliyor

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca, Nusratiye Mahalle Muhtarlığına yapılan platform merdiven basamaklarını boyadı, Nebi Eyyubi Türbesi’nin jiletli tel montajını yaptı. Huzurkent Mahalle evin çevre duvarları ile demir aksamını boyayan ekipler, Çay Mahallesi Spor Tesisinde kaynak işleri gerçekleştirdi. Turgutreis Mahalle evinin iç kısmında boya  çalışması da yapan fen işleri ekipleri, belediyenin teknik hizmet birimleri atölyesinde de çöp konteyner tamiratı ve araçların kaynak işlerini gerçekleştirip belediye bütçesine katkı sağlıyor.