Onur Balcı
|
5 Haziran 2024 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Boltaç'a sormuşlar

Şirin ilçemizin taze Belediye Başkanı Ali Botaç'a sormuşlar. Başkanım, Tiyatro Müdürlüğünü kapatıyormusunuz? Hatta belediye meclisinde gündeme getirmişler. 


Başkan Boltaç'ta şeffaflık umdesi altında cevaben "Hayır. Kapatmıyorum." demiş. Hatta bir de basın açıklaması yapma gereği duymuş. Amaç şeffaf olmak. Aksi halde başkan bey tenezzül etmiş te cevap vermiş. İşte hatayı yaptıran unsurlardan biri de bu baskılar. Allah aşkına, belediye başkanını sıkıştırdıkları konuya bakarmısınız? Başkan çalışanın maaşını veremiyorum diyor. Birileri hala tiyatro diyor. Ya Hu! Bu tiyatro ekmek değil, su değil. Neden bu kadar elzem?


Bir önceki yönetim tiyatro adı altında ne kadar harcama yapmış. Açıklansın. Bir çok defa yazdım. Tarsus Şehir Tiyatrosu neden bu kadar geziyor? dedim. Allah adı ile Tarsus'ta sahne aldılar, alkışladık. Mersin'de sahne aldılar, alkışladık. Adana'da sahne aldılar, alkışladık. Yetmedi festivallere gittiler. Yetmedi Türkiye turu, bu da yetmedi ülke dışına çıktılar. 


Ya Hu! Biz bir belediyeyiz. Ankara Devlet Tiyatrosu değil. Miktarınca alınmayan ilaç zehirdir. İdman Yurdunu iflas ettir ama şehir tiyatrosu ülke ülke gezsin. Harika. 


Ayrıca Tiyatro Müdürlüğünde görev alan arkadaşların zaten büro personeli olarak görevlendirilmesi yapılmış.