Onur Balcı
|
20 Aralık 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Bir yanlışa daha dur diyelim..!

Google gerçekten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yapılan arama sonuçlarını "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" olarak gösterdi mi?

Ekrem Bey'in mahkeme sonuçları medyaya düştüğünde bazı ilginç haberler okudum. Bunlardan bir tanesi de Google üzerinden "Ekrem İmamoğlu" şeklinde bir arama yaptığınızda  Google'nin "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" şeklinde bir sonuç döndürdüğü oldu. 

Bu haberi Onedio gibi daha bir çok ünlü gazete ve sosyal medya siteleri de yaptı. Habere göre, Google arama motorunda "Ekrem İmamoğlu" yazdığınızda kullanıcılara sonuç olarak, Ekrem Bey'in ünanının başına "Eski" kelimesini koyarak, yani "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" şeklinde bir sonuç dönüyordu.

Teknoloji okur-yazarlığı ve yazılım bilgisi olan bir gazeteci olarak bu bilgi üzerinden yola çıktım ve araştırdım. Değerli okurlarım, yeterli teknik bilgi ve deneyime sahip biri olarak diyorum ki "Google üzerinden Ekrem Bey ile ilgili hem mobil hem de masaüstü arama yaptım. Ama ne mobil ne de masaüstü arama sonuçlarında böyle bir sonuca rastlamadım." 

Hatta Google değilde kullanılan tarayıcının böyle bir sonuç döndürdüğü olasılığı üzerinde de durdum. Ve diğer meşhur tarayıcılar ile de bir arama gerçekleştirdim. Mesela Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Yandex ve buna benzer bazı tarayıcılar ile de arama yaptım. Ancak böyle bir sonuç göremedim. Kısacası bahse konu bu haber asılsızdır. Ekrem Bey hakkında yaptığım arama sonuçlarını resimlerde sizlerle paylaştım. 

haber resmi haber resmi