Onur Balcı
|
27 Aralık 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Teknoloji Haberleri

Bir Yapay Zeka ile sohbet ettiniz mi

Daha önce bir Yapay Zeka ile sohbet edeniniz oldumu? Bu deneyimi yaşadınız mı? Size yanıt veren bir makine olsaydı acaba ne sormak isterdiniz? 

Google firması ile başlayan Yapay Zeka (Artificial intelligence) çalışmaları, şuan bir çok firma tarafından yapılmakta. Microsoft, Amazon, OpenAI, Facebook, Intel ve daha bir çok firma sayabiliriz. Hatta bir efsane anlatılır. Belki de gercektir. Google, Yapay Zeka ile programlanmış, 2 prototipinin fişini çekmek zorunda kalmış. Neden mi? 

Google mühendisleri, eğitilmiş bu modellerden kendi aralarında konuşmasını istemiş. Mühendislerin asıl merak ettiği konu, modellerin birbiriyle konuşmasının doğal sonucunu. Yani insan ve makine değil, makine ile makinenin irtibatının sonucu merak edilmiş. Peki sonuç ne?

Gelişmiş bu modeller birbiriyle konuşurken daha önce duyulmamış, yeryüzünde kullanılmayan bir dil geliştiriyor. Kendi aralarında bu dille konuşmaya başlıyor. Algoritmaların geliştirdiği bu dili anlayan bir insanın olmaması, mühendislere endişe veriyor. Ve doğal olarak firma, sonucunu kestiremediği bu projeyi durduruyor. Ya da basına bu şekilde bilgi veriliyor. 

OpenAI firması, Yapay Zeka üzerinde araştırma yapan bir şirkettir. Bildigimiz bir mesajlaşma programını Yapay Zeka algoritmaları ile eğitmeyi başarmış. Ve bunu halka açmış. Firma, Yapay Zeka algoritmalarıyla eğittiği bu programa ChatGPT adını vermiş. Model, insanlarla sohbet şeklinde iletişim kuruyor. Soru soruyorsunuz, cevap veriyor. Mesela ben Facebook paylaşma butonun kodunu benim için yazmasını istemiştim. Sonuç harikaydı. Sıfır hata ile yazmayı başardı.

Şimdi size bu deneyimi yaşatalım. Evet bir Yapay Zeka ile sohbete hazır mınız? Aşağıda verdiğim linke tıklayın. Ardından "TRY CHATGPT" yazan butona tıklayın. Ve son olarak sizden üye olmanızı isteyecektir. Daha sonra sohbete başlayabilirsiniz. Link için tıklayınız...

Sevgi ve muhabbetle kalın...