Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli belediyesi, çocuklara karne hediyesi olarak sahile 70 kamyon kar döktü.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Erdemli kar şenliği, sahile dökülen 70 kamyon, takriben 500 ton kar ile kutlandı. Binlerce Erdemli sakini sahile indi.
Ayrıca, sucuk ekmek ikramından, karsambaca, sıcak çorbadan çaya varıncaya kadar birçok ikram ziyaretçilere sunuldu. Tam şenlik havası esti. Genç müzik gruplarının seslendirdiği şarkılar ise cabası oldu.
Tabiki bu bayramın en çok eğleneni her zamanki gibi çocuklar oldu. Kardan adam yapıp kartopu oynadılar. Denize girdikleri simitlerle aynı zamanda kar üzerinde de kaydılar. Çocuklar gerçekten çok eğlendi.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalıştıklarını ifade etti. Deniz ve karın buluşmasına dikkat çeken Başkan Tollu, “Erdemli ’de üçüncüsünü izah ettiğimiz kar şenliğini düzenliyoruz. Binlerce gencimiz tatilde olması dolayısıyla gençlerimizi zaten kar şenliğinde buluşturmamızın gayesi de bu. Gençlerimiz şu anda hem yarıyıl tatillerini en güzel şekilde değerlendirmeleri ve onlara bir tatil hediyesi olarak sunduğumuz kar şenliğinde şu anda sucuk ekmek gençlerimize ikram ederek aynı zamanda karın güzelliğini hep birlikte gençlerimizle birlikte yaşıyoruz. Erdemli’de 30 km yukarıya gittiğimizde şu anda bir metrede kar var aynı zamanda. Tamamı Erdemli sınırları içinde bu güzelliklerin, şu anda denizin, kumun, güneşin yanında bir de Erdemlimizi karla buluşturduk. Özellikle tatilde kara gidemeyen gençlerimiz için karı gençlerimizin ayağına getirdik” diye konuştu.

haber resmi haber resmi