Onur Balcı
|
18 Şubat 2023 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Stk Haberleri

Beşir Derneği Tarsus Şubesi bilgilendirme yaptı

Beşir Derneği Tarsus Şubesi olarak depremin olduğu 6 Şubat günü itibariyle hazırlıklarımızı yaptık ve 7 Şubat'ta deprem bölgesinde yardım çalışmalarına başladık. Deprem bölgesine ulaşan ekiplerden bir tanesi de biz olduk. Beşir Derneği Tarsus Şubesi olarak, 6 AFAD Arama Kurtarma eğitimi almış personelimiz ile tüm çalışmalarda milletimizin yanında yer aldık. 17 Şubat günü itibariyle çalışmalarımız hakkında bilgilendirme yapmak istedik. 

Beşir Derneği olarak, 183 lokasyonda depremzedelerimizin yardımına koşmaktayız. 630 Kişilik arama kurtarma ekibimiz, 296 yardım aracımız, 3.300 kişilik personel ve gönüllülerden oluşan ekibimiz ile 507.240 kişilik sıcak yemek, 312.620 adet ikramlık yiyecek ve 633.817 su ve içeçek dağıtımı gerçekleştirdik. Hala deprem bölgesinde gıda, hijyen, sağlık ve diğer tüm yardım çalışmalarında ekiplerimiz görev almaktadır.

Ekip çalışmalarından verdiği görüntüler ise Kahramanmaraş ili OnikiŞubat ilçesinden.  Vefat edenlere baş sağlığı diler, geride kalanlarada Allah'tan sabır dileriz. Milletimizin başı sağolsun...