Onur Balcı
|
5 Mayıs 2023 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Başkan Seçer, CHP Genç Seçim Ofisi'ni ziyaret ederek, gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Seçer gençlerle birlikte masa tenisi, langırt ve PlayStation oynayıp, kahve eşliğinde sohbet etti.

Gençlere; “Türkiye'nin kaderini tayin etmeye hazır mısınız?” diyen Seçer, yaklaşan seçimlere ilişkin de konuştu. Seçer, gençlerin oyunun çok önemli olduğundan söz ederek, “Gençlerin oyu parlamentoya girebilecek, barajı aşabilecek bir güce sahip” dedi.

Gençlerde CHP’ye bir teveccüh olduğunu da kaydeden Seçer, anketlerin de bunu gösterdiğini dile getirerek, “Birçok gencimizin değişim talebi var. Gözlerini bu iktidarla açtılar. Aynı simaları görmenin, aynı düzen içerisinde olmanın yarattığı bir yorgunluk da var” diye konuştu. Gençler de Seçer 'e Mersin' e yaptığı vizyonel projeler ve gençlere verdiği değer için teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Genç Seçim Ofisi'ni ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Seçer gençlerle birlikte masa tenisi, langırt ve PlayStation oynayıp, kahve eşliğinde sohbet etti. Gençler de Seçer 'e Mersin' e yaptığı vizyonel projeler ve gençlere verdiği değer için teşekkür etti.

 

Gençlerle tek tek selamlaşıp sohbet eden Seçer, sahilde yer alan Adres Okuma Salonu ile alakalı da gençlerin memnuniyetini dinledi ve şehre bir tane daha açacaklarını müjdeledi. Daha sonrasında gençlerle oturup kahve içen Seçer, yaklaşan seçimler hakkında onlarla sohbet etti.

 

“Gençlerin oyu, parlamentoya girebilecek, barajı aşabilecek bir güce sahip”

Gençlerin oyunun çok önemli olduğundan söz edip, gençlere seslenen Seçer, “Heyecanlı mısınız? Türkiye'nin kaderini tayin etmeye hazır mısınız? 48 milyon seçmen olacak ve bunun yaklaşık 5 milyon 200 bini ilk kez oy kullanacak. Bu önemli bir rakam. Gençlerin oyu parlamentoya girebilecek, barajı aşabilecek bir güce sahip” dedi.

 

“Bir değişim arzusu var”

Gençlerde CHP’ye bir teveccüh olduğunu da kaydeden Başkan Seçer, anketlerin de bunu gösterdiğini dile getirdi. Başkan Seçer, “Birçok gencimizin değişim talebi var. Gözlerini bu iktidarla açtılar. 18 yaşında, ilk kez gidip oy kullanacak, 18 yıldır bu iktidarla doğdu, büyüdü, okula gitti. Aynı simaları görmenin, aynı düzen içerisinde olmanın yarattığı bir yorgunluk da var. Onun için bir değişim istiyorlar. Bu çok doğal bir talep. Bir değişim arzusu var” diye konuştu.

 

 “CHP zihniyeti; İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediyeleridir”

İktidarın siyasi beklenti uğruna CHP’yi ve savunduğu değerleri küçümseyici söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Örneğin Mersin CHP'li bir zihniyetle yönetiliyor. Yani bizim zihniyetimiz bu. Somut, analitik her şey. CHP zihniyeti; İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediyeleri demektir. Ayrımcılık yaptığımızı söyleyebilirler mi? Yani bir vatandaş diyebilir mi ki; ‘Mersin Belediyesi hizmetlerinde ayrımcılık yapıyor. Gençler arasında ayrımcılık yapıyor ya da bir köye yol götürürken, farklı bir hizmet götürürken o köy oy vermedi diye cezalandırılıyor.’ Böyle bir şey denebilir mi? Mümkün değil. Cami de bizim, cemevi de bizim, okul da bizim, kilise de bizim” dedi.

 

“Bu ülkeyi terk etmek değil, bilakis kalmanın iddiasını ortaya koymak lazım”

Türkiye’nin bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Gençler umutsuz. Bu umutsuzluğun komplikasyonları gençlerde farklı biçimde kendisini gösteriyor. Gençlik bu anlamda da sıkıntı yaşıyor. Yurtdışı bir çareymiş gibi, oysa hiç değil. Daha büyük bir depresyon, daha büyük bir bunalımdır. Bu ülkeyi terk etmek değil, bilakis kalmanın iddiasını ortaya koymak lazım” diye konuştu. Seçer, sohbette gençlerden Mersin'e dair bazı değerlendirmeler duymak ve öneri almak istediğini de ifade ederek, fikirlerini dinlemek istedi ve gençlerden gelen soru ve taleplere yanıt verdi.

 

“Türkiye'de öğrencisini 1 TL’ye taşıyan yegane toplu taşıma Mersin Büyükşehir”

Bir gençten ulaşım hakkında gelen soru üzerine Başkan Seçer, toplu taşımada kabulün çok üzerinde bir destek sunduklarını anlatarak, “Türkiye'de öğrencisini 1 TL’ye taşıyan yegane toplu taşıma Mersin Büyükşehir’dir. Bu uygulama da devam edecek. Toplu taşımada Mersin şu anda en şanslı kentlerden bir tanesi” dedi.

 

“Olması gereken yönetim şeklini sergiliyoruz”

Başkan Seçer, gençleri asıl heyecanlandıracak projenin Metro Projesi olduğunu fakat siyasi engellemelerle karşılaştıklarını söyledi. Projenin detaylarını gençlerle paylaşan Seçer, “15 Mayıs’tan sonra imzalar daha seri olur. Finansman daha süratli gelir. Sizi aslında rahatlatacak olan sizin de arzu ettiğiniz; Metro Projesi” diye konuştu. Başkan Seçer, bir gençten gelen vizyonel projeler hakkındaki teşekküre de “O kadar geride kalmışız, o kadar çağın gerisinde kararlar alınmış, uygulamalar yapılmış ki olması gereken yönetim şeklini sergiliyoruz. İşte o zaman da bir vizyon oluyor” dedi.

 

“Son yıllarda Mersin’de gelişme var. Bir dönüşüm var”

Geçmişte büyükşehirlerde okuyan öğrencilerin Mersin’e dönmek istemediğini fakat artık bu düşüncenin tam tersine döndüğünü belirten Başkan Seçer, “Son yıllarda Mersin’de gelişme var. Bir dönüşüm var. Bizim kentimiz çok özgür, çok güzel oldu. Ekonomik olarak da burası daha uygun. İnsan ilişkileri daha iyi. Bu açıdan gençler burayı tercih ediyor. Burada aslında istihdam iyi yönlendirilebilse iş sorunu da olmayacak. Çünkü çok hızlı gelişen bir kent. Çok farklı sektörler olduğu için herkesin bir alternatifi var” ifadelerini kullandı.

 

Liyakat sahibi kişilerle çalışmanın önemine değinen Başkan Seçer, “İşin ehli adamlarla çalıştığın zaman en kral Belediye Başkanı olursun. Çünkü halk sizi sever, sayar. ‘Kaliteli işler oluyor, çünkü işi ehline veriyor’ der. O nedenle işin erbabıyla çalışmanın son derece önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Gençleri ve çocukları çok sevdiğini söyleyen Başkan Seçer, “Bir öğrencinin 6 TL’ye yemek alması önemlidir, değerlidir. Bu bir gerçeği görmek, bir sorunu tespit edip ona yönelik bir karar almaktır. 1 TL otobüs ücreti önemlidir. Adres Okuma Salonu yerine çok güzel lüks bir restoran olurdu ama siz gençlerimize açtık. Bunlar üzerine çalışılmış, bilinçli uygulamalardır” diye konuştu. Öğrencilere de çok önem verdiğini dile getiren Başkan Seçer, “Çamaşır kafeler; ‘Bir annenin en fazla düşündüğü kızım çamaşırlarını nasıl yıkıyor? Nerede ders çalışıyor, karnı aç mı? Bugün uyudu mu? Kahvaltı yaptı mı?’ gibi konulardır. Şu anda saymakla bitiremeyeceğimiz, öğrencilere dönük yaklaşımımız burayı bir öğrenci kenti yapabiliyor. Bizim şu anda ücretsiz olarak dershanelerimize giden 6 bin 500 öğrenci var. Dershanelerimiz birinci sınıf,  belediyenin güvenilirliği ve şefkati altında” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaret sonunda gençlerle bol bol selfie yapan Seçer, Seçim Ofisi’nden gençlerin alkışları ile uğurlandı.