Onur Balcı
|
23 Aralık 2022 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz Belediye Başkanı

GÜLTAK, “BAYRAK DEDE” PARKI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Gültak, elinden hiç düşürmediği Türk bayrağından dolayı “Bayrak Dede” olarak tanınan Mehmet Ali Yıldırım anısına, Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan ve yakın tarihte açılışı yapılacak olan parkta incelemeler yaptı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, hemen her yere elinde taşıdığı bayrakla giden ve Mersinliler tarafından "Bayrak Dede" olarak bilinen, 2 yıl önce tedavi gördüğü hastanede vefat eden Mehmet Ali Yıldırım'ın anısını yaşatmak adına Siteler Mahallesi'nde "Bayrak Dede Parkı” adı verilen ve ayrıca anıt dikilen parkta incelemelerde bulundu. Akdeniz Belediye Meclisi’nin geçen Kasım ayında oyçokluğu ile aldığı kararla mahalledeki parkın adı, “Bayrak Dede Parkı” olarak değiştirilmişti.

“Gelecek nesil, Bayrak Dede’yi daha iyi tanıyacak ve unutmayacak”

Mersinliler tarafından Bayrak Dede olarak tanınan Mehmet Ali Yıldırım’ın, 15 Temmuz’dan sonra, Mersin’de küçük-büyük demeden herkesin hafızasında yer edindiğini ifade eden Başkan Gültak, “Bayrak Dede, 85 yaşında olmasına rağmen 15 Temmuz’da bizimle Demokrasi Nöbeti tuttu. Cumhuriyetini, ülkesini ve topraklarını ne kadar sevdiğini herkese gösterdi. Maalesef o da her fani gibi Rahman’ın yanına gitti. Mekânı cennet olsun inşallah. Tabi biz de hem 15 Temmuz’u hem de Ali Dede’nin o yaşına rağmen bayrağına ve vatanına olan sevgisini unutturmamak adına bir anıt yaptık. Hem parkımızın adını değiştirdik hem de adının anılacağı güzel bir mekân yarattık. Böylelikle gelecek nesil, Bayrak Dede’yi daha iyi tanıyacak ve unutmamış olacak” dedi.

“Ali Dedemiz mahallesine çok sahip çıkardı”

Bayrak Dede anıtı nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür eden Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt ise konuşmasında, “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın M. Mustafa Gültak’ın katkılarıyla, mahallemizde yaşayan Mehmet Ali Dede anısına bu parkımıza güzel bir park yapılıyor. Mahallem adına Başkanımız Sayın Gültak’a çok teşekkür ederim. Ali Dedemiz mahallesine çok sahip çıkardı, mahallenin sorunlarıyla ilgilenirdi. Bütün Belediye Başkanlarıyla da görüşürdü ve her şeyi iletirdi. Tekrar mekânı Cennet olsun” ifadelerini kullandı.