Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz belediyesi, kentsel dönüşüm projesi ile başlattığı çalışmada Barış mahallesinde tapu devirlerinde yüzde 82'ye ulaştığını açıkladı.
Başkan, TOKİ eliyle 415 konutun tamamlandığı Çay Mahallesi’nde ise bu ayın 3’üncü haftasından itibaren hak sahipleri ile görüşmelerin başlayacağını kaydetti.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında, bazı Meclis üyelerinin açıklamaları üzerine, Çay ve Barış mahallelerinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projelerinde gelinen süreci ve verileri değerlendirdi.
Barış Mahallesi’nde acele kamulaştırma ve bedel tespiti ile ilgili sadece 26 dava açıldığını, bu davalardan da 22’sinin sonuçlanıp hak sahiplerine bedellerinin yatırıldığını anlatan Başkan Gültak, geriye yalnızca 4 dava kaldığını ifade etti.

Hak sahiplerinin yüzde 82’si ile anlaşma sağlandı

Barış Mahallesi’nin, yaklaşık 100 yıllık bir mahalle olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Bugüne kadar hiç kimse bu mahallemize bir çivi dahi çakmamış. 415 konut, bir kreş, bir cami, bir kültür evi, yeni yollar, caddeler ve sokaklar, doğalgaz… İnsanların yaşayacağı, kent mimarisine de uygun modern bir mahalleden bahsediyoruz. Dolayısıyla 415 konutluk bir projede, hak sahipleri ile yüzde 82 oranında anlaşma sağlanıp tapu devri gerçekleşmiş. Yine bu süreçte sadece 26 dava söz konusudur. Kiraya çıkan hak sahibi vatandaşlarımızın kira ücretleri de her ay düzenli ödenmektedir” diye konuştu.