Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta kadın ve çocuklara robotik kodlama, oyun geliştirme ve 3 boyutlu tasarım eğitimlerinin verileceği ‘Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ni hayata geçiriyor. Atölyede verilecek olan eğitimlerle çocuklara problem çözme yeteneği kazandırılacak. Kadınlar ise atölyede alacakları eğitimlerle 3 boyutlu tasarımlar yaparak, üretici stantlarında pazara sunma imkanı bulabilecek.
7-17 yaş grubuna yönelik Şehit Kerim Mahallesi Makam Mevkii’nde açılması planlanan atölyeye 42 başvuru şimdiden geldi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde teknoloji birim sorumlusu Emre Aşkın, yaptığı açıklamada  şunları söyledi:

“Öncelikle Gazi Çiftliği’nde ilk teknoloji atölyemizi açtık. Şu anda da Tarsus ilçemizde bu merkezimizi açıyoruz. Burada robotik kodlama, oyun geliştirme, 3 boyutlu tasarım gibi eğitimler vermeyi planlamaktayız. 7-17 yaş arası çocuklar ve kadınlara yönelik olarak bu çalışmalar sürdürülecek. Çalışmaların amacı öğrenci bazında çocukların problem çözme becerilerini geliştirmek ve bu anlamda ülke ve dünya genelinde düzenlenen yarışmalara katılım sağlamak. Kadınlara yönelik olarak ise yaptığımız çalışmalarda üretmiş olduğumuz şeylerle kadınlara katma değer sağlamayı amaçlıyoruz. 3 boyutlu tasarım eğitimleri sağlayarak, kadınlara burada üretmiş olduğumuz malzemeler ile kadın üretici stantlarında yer açmayı planlıyoruz. Daha açılmadan 42 öğrencimizin kaydını aldık. Eğitimler, açılıştan sonra çocukların yaş gruplarına göre belirlenecek. Kendi geliştirmiş olduğumuz online platform üzerinden yine online eğitimi de sağlıyoruz.”