Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Toroslar ilçesinde merhum şair ve mütefekkir Hüseyin Nihal Atsız Bey bir program ile anıldı. Programa Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'da katıldı.
Program, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 
Sunum, gençler tarafından okunan Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirlerinin yanı sıra Kazakistan ve Azerbaycan müzik topluluklarının Türk dünyasını anlatan klipleriyle devam etti. 
Başkan Yılmaz, programda yaptığı konuşmada MHP liderine övgüler yağdıran başkan şumçnları söyledi.
"Siyaset dehası olan Bilge Liderimiz, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bizzat kendi çalışmalarıyla yaptığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı makamında sunduğu Türk Dünyası Haritası Hüseyin Nihal Atsız’ın düşüncesinin, ülküsünün gerçekleşmiş halidir.” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Bu fotoğraf Cumhur İttifakı fotoğrafıdır. Cumhur İttifakı’nın yüksek değerleri; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bu yüzden var. Bugün Cumhurbaşkanımız bu haritayı tüm dünyayla paylaşıyor. Bu bir meydan okumadır ve biz varız, bizim soydaşlarımız var demektir.” dedi.
Programın ardından Yılmaz, gençlere Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ın “İpek Yolu Kavşağının Ölümsüzlük Eserleri” adlı kitabını hediye etti.