Onur Balcı
|
24 Temmuz 2024 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Ali Boltaç Tarsus Basını ile buluştu

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, bugün Tarsus Basını ile bir araya geldi. Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda basın mensupları bir çok konuda Başkan Boltaç'a sorular yöneltti. İşte o sorular ve verilen cevaplar.

Tarsus'a yapılacak olan meydanın son durumu

Başkan Boltaç, Vuslat Düğün salonunun bulunduğu mevkide yapılan meydan çalışması için 5 aya kadar bitireceğiz dedi. Ayrıca Başkan, "Meydan projesi kapsamında yapılan kazılarda Gladyatör Mozaiği bulduk. Mozaiğin yarısı kazı alanının altında diğer yarısı da yolun altında kalıyor. Ayrıca bir de hamam bulduk. 5 ay gibi bir süre içinde bahsettiğim eserleri yapacağımız meydanda göreceksiniz. Ayrıca bu kazıda Mısır Kahire müzesinin restorasyonunda görev almış uzman kişiler çalışıyor" dedi.

Sunay Atilla Üstgeçidi ne zaman yıkılacak

"Yıkım en az 6 ay içinde olabilir. Çünkü Tarsus Sebze ve Meyve Hali önünde yapılan yol çalışmasının bitmesi gerekiyor. Alternatif yol olarak hal yolu kullanılabilir durumda olmalı. Aksi halde trafik kilitlenir. Üstgeçit altında bulunan 37 esnaf içinde bir yer ariyoruz. Onları mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Tarsus'a bir otel
"Tarsus acil otel ihtiyacı olan bir ilçedir. Hilton'un Tarsus Avm yanına yapacağı otel inşaatı için imarda son bir imzası kaldı. Hemen ardından kazmayı vuracak. Ayrıca ileriki dönemlerde Şelale etrafında 5 yıldızlı bir otel düşünüyoruz" dedi.

Kültür Merkezi'nin son durumu
Boltaç, "Kültür merkezi önceki yönetimin Ankara ile tahsis konusundaki anlaşmazlığı nedeniyle hala beklemede. Biz yeni yönetim olarak süresiz tahsis konusunda Ankara'ya, ilgili bakanlığa yazılı olarak yeni bir yazışma başlattık. Sonuç bekliyoruz" dedi.