Onur Balcı
|
24 Şubat 2023 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Depremin minik ruhlarında yarattığı olumsuz izleri bir nebze unuttular

AKDENİZ’DE DEPREMZEDE ÇOCUKLAR AT BİNMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası Hatay’dan Mersin’e göç eden ve ebeveynleri ile birlikte Akdeniz Belediyesi’ne bağlı kültür ve sanat evlerinde ağırlanan çocuklar at bindi. 

Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde bini aşkın deprem mağduru aileyi belediyeye ait kültür ve sanat evleri ile tesislerde ağırlamaya ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde düzenlenen etkinlikte depremzede çocuklar, ebeveynleri ile birlikte Toroslar İlçesi Karaisalı Mahallesi’nde bulunan özel bir at binme çiftliğine götürüldü. 

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikologları Gülnihal Bilim ile Duygu Ateş eşliğinde ve at yetiştiricilerinin kontrolünde gerçekleşen özel etkinlikte, Güneş ve Turgut Reis mahalleleri kültür sanat evlerinde misafir edilen depremzede çocuklar, hayatlarında ilk kez at binmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Yaşıtlarıyla eğlenceli dakikalar yaşayan depremzede çocuklar, büyük afetin minik ruhlarında yarattığı olumsuz izleri bir nebze unuttular.

“Çocuklarımızın sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da karşılıyoruz”

Etkinlik hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Uzman Psikoloğu Gülnihal Bilim, “Depremin ilk anından itibaren 10 mahallemizdeki kültür ve sanat evimizde farklı illerden kentimize gelen depremzede ailelerimizi ağırlıyoruz. Bu kapsamda, sadece barınma ihtiyaçlarını değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Çocuklarımızla birlikte çizgi film izleme, spor etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün de çocuklarımızın birçoğunun ilk defa deneyimlediği at binme etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

“Depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız”

Uzman Psikolog Bilim; bu tür sosyal faaliyetlerin psikososyal müdahale çalışmaları kapsamında düzenlendiğini kaydederek; “Psikososyal çalışmalar kapsamında çocuklarımızın psikolojik sağlamlıklarının artmasını sağlamak, böylelikle psikolojik olarak onları güçlendirmeyi sağlıyoruz. Depremzede çocuklarımızın her anlamda yanındayız. Akdeniz Belediyesi olarak, bu zor günlerin geride kalmasını diliyor, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan at çiftliği işletmecilerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımıza bir nebze moral vermek istedik”

Özel at çiftliğinin işletmecisi Burak Yüksel ise; “Mersin’e göç eden depremzede ailelerimize ve çocuklarımıza moral verebilmek adına bu etkinliğe katıldık. Umarım çocuklarımız bu olumsuz psikolojiden bir an önce kurtulurlar. Bizler de bunun için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Hep birlikte o eski mutlu ve güzel günlerimize inşallah tekrar döneceğiz” ifadelerini kullandı.