Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz belediyesi, toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre, belediyenin personel şirketi bünyesinde çalışan işçilere yüzde 63'lük bir oranda artış yapıldı. Sözleşmeye göre belediyede en düşük maaş 5 bin 214 tl oldu. En düşük yevmiye 170 tl civarına çıktı.
Bu sözleşme belediye şirketinde çalışan 700 işçi ile kadrolu statüde olan 70 işçiyi kapsadı.
Belediye Başkanı Gültak;  “İki yıllık bir süreyi kapsayan sözleşmemiz gereği, açıklanacak yeni enflasyon oranında işçilerimizin ücretlerine ayrıca zam yapılacak. Diğer yandan, asgari ücrette bir değişiklik olursa bu değişimi de işçilerimizin ücretine yansıtacağız” diye konuştu. 
Başkan Gültak; belediye şirketine bağlı çalışan personele, 1 yıl içerisinde daha önce 22 yevmiye ikramiye verilirken, yeni sözleşme ile birlikte bu rakamın 36 yevmiye ikramiyeye çıkardıklarını da anlattı. Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Yıl içinde Ramazan ve Kurban bayramlarında işçilerimize ödenen 100’er lira tutarındaki bayram harçlığını, yüzde 200’lük artış oranıyla 300’er liraya çıkardık. Yakacak yardımı daha önce aylık 50 lira iken, yeni sözleşmede yine yüzde 200’lük artışla, aylık 150 lira olarak belirledik. Ayrıca personel şirketi işçilerimize ödenen sosyal yardım paketi de daha önce 106 lira iken, yeni sözleşme ile bu miktar aylık 120 liraya çıkarıldı. İşçilerimize ödenen günlük yemek ücreti 10 liradan 25 liraya çıkarıldı. Ayrıca imzalanan yeni sözleşme kapsamında kadın personellerimiz, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde idari izinli sayılacak.”