Onur Balcı
|
19 Şubat 2023 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz Belediyesi,
DEPREMZEDELERİN TEMİZ SU İHTİYACINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

Depremin olduğu ilk günden itibaren seferberlik halinde afetin yaralarını sarmaya devam eden Akdeniz Belediyesi; Kırıkhan’da depremzede vatandaşlara temiz su temin ediyor, yeraltı içme suyu hatlarını da yeniliyor. Ekipler, yollardan moloz kaldırma ve çöp toplama çalışmalarını da sürdürüyor. 

Deprem felaketi ile birlikte bölgede en çok

 ortaya çıkan ihtiyaçlardan birisi de temiz içme suyu temininde yaşanan sıkıntı oldu. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine, onlarca iş makinesi ve arama-kurtarma faaliyetine katılacak personelin yanı sıra, bölgede yaşayan vatandaşların hem içme suyu hem de temizlik ve hijyen amaçlı su ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok personel ile 2 arazöz görevlendirildi.

Depremzedelere temiz içme suyu ulaştırılıyor
Hemen bölgeye hareket eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, depremden etkilenen yerlerden biri olan Hatay Kırıkhan’da, depremin ilk gününden itibaren arazözler yardımıyla depremzede vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırmaya devam ediyor. Görevli ekipler, Kırıkhan ilçesine kurulan sahra hastanesinin yanı sıra, çadırlarda barınan binlerce afet mağduru vatandaşa da ulaşarak içme suyu ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Yollardaki molozlar alınıyor, seyyar tuvaletler dağıtılıyor, çöpler toplanıyor

Fen işlerine bağlı ekipler de bir yandan Hatay Kırıkhan’da yollardaki moloz ve atıkları kaldırıp cadde ve sokakları trafiğe açıyor, sarsıntılarda zarar gören yeraltı içme suyu hattını yenileme çalışması yapıyor. AFAD’ın, Kırıkhan’da kurduğu çadır kentte fosseptik çukuru kazan ve ihtiyaç duyan bölgelere seyyar tuvaletler taşıyan ekipler, alt temel malzeme nakli ve yol düzenlemesi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de kamyonlar yardımıyla bölgeden her gün tonlarca çöpü toplayıp ilçeden çıkarıyor.