Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 100 kadın ile birlikte Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun'un hayatının anlatıldığı Kazakistan yapımı "Tomris" adlı filmi izledi.
Filmin ardından tüm Türk dünyasına sosyal medya hesabından Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Azerbaycan ve Türkmenistan dillerine çevrilen mesajla selam gönderdi.
Milattan önce 6'ncı yüzyılda yaşayan Türk tarihinin en büyük kadın savaşçısı, Saka Türklerinin Başbuğu ve Alp Er Tunga'nın torunu Tomris Hatun'un hayatının beyaz perdeye aktarıldığı ve yönetmenliğini Kazakistanlı Akan Sataev'in yaptığı film, kadınların yoğun ilgisini gördü.
Başkan Yılmaz; "Güçlü ve savaşçı kadın,  milletimizin, toplumumuzun binlerce yıldır sosyal hafızasında, genetiğinde var. Tomris Hatun da, Pers Kralını bozguna uğrattığı savaşla dünya tarihine adını yazdıran kadın hükümdarlardan biriydi" dedi.

Başkan Yılmaz, filmin ardından resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Azerbaycan ve Türkmenistan dillerine çevrilen mesajla Türk dünyasına selam gönderdi, Kazakh film ekibini ve tüm oyuncuları tebrik etti.