Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Anamur Haberleri

       Değerli hemşehrilerim,

       Saygıdeğer kamuoyu,

 

       Uzunca bir sürenin sonunda dün itibari ile girdiğimiz yağış dönemi bolluk ve bereketi ile birlikte bir takım sorunları da beraberinde getirmiştir.

       Bütün dünyada yaşanan iklim değişiklikleri ve küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin olağan şartlarda seyretmemesi, kuraklık veya ani aşırı yağışlar nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde de istenmeyen sonuçlara neden olmakta ve bu nedenle vatandaşlarımız zarar görmektedir.

       

       Değerli hemşehrilerim,

       Anamur Belediye Başkanlığı görev alanına girsin veya girmesin, ilçemiz Anamur’u ilgilendiren tüm konuları kendisine görev edinmeyi prensip haline getirmiştir.

        Bu anlayış ile dün gece saatlerinde başlayan yağmurlarda oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerimiz teyakkuza geçmiş ve gece boyunca yağmur nedeniyle meydana gelen olumsuzluklara müdahale ederek vatandaşlarımızın mağdur olmasına müsaade etmemiştir.

       Ancak, aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek problemleri kaynağında çözecek olan esas kurum MESKİ’dir.

       5216 sayılı Büyükşehir Yasası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yağmur sularının uzaklaştırılması ile ilgili görüşleri ve MESKİ Genel Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki ve Teşkilat Yönetmeliği’nin f ve ğ bendlerinde belirtildiği gibi ( f-Mevcut olan ve yeni tesis edilecek atıksu ve yağmur suyu hatlarının ve galerilerin bakım ve işletmesi, çıkacak arızaların, boru kırığı ve su kaçaklarının giderilmesi, gerektiğinde her yıl Yönetim Kurulunca tespit edilen limitler dahilinde ilave boru hatları yapımını sağlamak amacıyla mal ve hizmet alımı yapmak.

ğ-Mevcut atıksu ve yağmur suyu şebekesinin bakımı, onarılması, arızaların giderilmesi ile ilgili çalışmaları yürütmek ve gerekli mal ve hizmet alımı yapmak.)

 

       İlçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm yağmur suyu hatları, kanalizasyon ve atık su hatlarının bakımı, onarımı, tamiri ve bunlarla ilgili mal ve hizmet alım işlerinin yapılması veya yaptırılması MESKİ Genel Müdürlüğü yetki ve sorumluluğundadır. 

 

       Değerli hemşehrilerim,       

       Anamur Belediye Başkanlığı, tüm personelleri ve iş makineleri ile birlikte 24 saat esasına göre sahadadır.

       Anamur Belediye Başkanlığı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına çalışmalarını gerçekleştiriyor olsa da, yağmur suyu ve atık suların tahliyesi ile ilgili esas sorumlu kurum olan MESKİ’nin görevlerini yerine getirmesi ve ilçemizde bulunan yağmur suyu giderlerini ivedilikle kontrolden geçirerek bakım ve tamiratını yapması gerekmektedir.

       Vatandaşlarımızın can ve mal kaybını önlemek, ilçemiz Anamur’u daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla başta MESKİ olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatıyor, Anamur Belediye Başkanlığı olarak 24 saat vatandaşlarımızın yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz.