Onur Balcı
|
28 Haziran 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

9 yaşındaki Yunus Efe'ye ODTÜ’den teklif geldi

Geçtiğimiz hafta haberini yaptığımız Uluslararası Amerikan Matematik Olimpiyatları’ndan bronz madalya ile dönen Yenişehirli Yunus Efe'ye ODTÜ'den teklif geldi. Orta Doğu Teknik Üniversitesinden davet mektubunu hediye paket ile birlikte ODTÜ Rektör Danışmanı Prof.Dr.Eren gönderdi. 

ODTÜ Rektör Danışmanı Prof.Dr.Eren Kalay mektupta şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Yusuf Efe, Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında derece alıp, ODTÜ'de okumak istediğini öğrendim. Öncelikle seni gönülden tebrik ediyorum. Hayallerinin peşinden koşup çok iyi bir bilim insanı olmanı dilerim. Uygun bir zamanda ailenle birlikte ODTÜ'de misafir etmek isteriz seni. Hem Cahit Arf gibi dünyaca ünlü matematik hocalarımızın ders verdiği Matematik Bölümünü de ziyaret ederiz. Seni ve aileni bir kez daha tebrik eder, tüm hayallerinin gerçek olmasını dilerim. ”Mektubu alan Yusuf Efe ise “Çok mutlu oldum, benim için çok güzel oldu. İnşallah en yakın zamanda giderim. Ama asıl amacım orada okumak ve eğitim almak.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Yusuf Efe’ye ODTÜ’den gelen mektubun çok anlamlı olduğunu söyleyerek, duyarlı davranışlarından dolayı ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren Kalay’a teşekkür etti.