Onur Balcı
|
6 Ocak 2024 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den Mersin Büyükşehir ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan devlet memurlarının sosyal denge tazminatlarına yüzde 120 oranında artış gerçekleştirildi. İmza töreninde konuşan Genel Sekreter Olcay Tok, “Birçok belediyede uygulanan kademeli sistemdir. Yüzde 120’si tüm memurların hepsine verilmez. Fakat Başkanımız çalışanları arasında herhangi bir ayrım olmasını istemediği için bu şekilde karar verilmiştir ” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan devlet memurlarının sosyal denge tazminatlarında 2024 yılının ilk 3 aylık dönemini kapsayacak şekilde yüzde 120 oranında artış yapıldı. Memurların yüzünü güldüren artış, yetkili sendika olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yetkilileri tarafından imza altına alındı.

İmza törenine Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, MESKİ ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sendika yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Genel Sekreter Olcay Tok, yapılan artışın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öngörüsü doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi. Tok, “Görüşmelerin ardından memur arkadaşlarımıza yüzde 120 oranında sosyal denge tazminatı verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu oran en üst limittir. Birçok belediyede kademeli sistem uygulanır ve yüzde 120’si tüm memurların hepsine verilmez. Fakat Başkanımız; çalışanları arasında herhangi bir ayrım olmasını istemediği için ‘En kıdemsiz memur ile en kıdemli memur arasında fark olmasın’ diyerek MESKİ Genel Müdürlüğü’nde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan devlet memurları için sosyal denge tazminatının yüzde 120 olarak belirlenmesine karar verildi” dedi.