Onur Balcı
|
7 Haziran 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Yenişehir belediyesi erken çocukluk projesine devam ediyor

Mersin Yenişehir belediyesi erken çocukluk projesi kapsamında ev ziyaretleri yapmaya başladı. Daha önceleri Pandemi nedeniyle eğitimleri online olarak veren belediye şimdi ise aileleri eğitime dahil olmaları hususunda evlerde ziyaret ediyor. Ziyaret edilen aileler Yenişehir Belediyesi Akademiye davet ediliyor. Geçtiğimiz sene Yenişehir Belediyesi bu proje ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF) tarafından beğenilmiş ve UNICEF ve Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) ortaklığıyla düzenlenen uluslararası kongreye davet almıştı. 

Bugüne kadar yüzlerce çocuk proje kapsamında yapılan ve gelişimsel problemlerin tespit edilmesini sağlayan 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme uygulamalarına tabi tutuldu. Klinik psikolog eşliğinde yapılan 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme uygulamaları ile Yenişehir Belediyesi çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit ederek, gerekli yönlendirmeleri sağlıyor. Yenişehir Belediyesi çocukları erken yaşta desteklemek amacıyla hayata geçirdiği projede uygulamalara tabi tutulan tüm çocukların gelişim süreçlerini de takip ediyor.

Yedi basamaktan oluşan projede ilk basamakta bu eğitimlerle bireylerin evlilik ve aile hayatına bilinçli başlamasını ve karşılaştıkları problemleri çözme yeteneği kazandırmayı hedefliyor. İkinci basamakta ise 0-3 yaş arasında çocukları olan ebeveynlere ücretsiz ve sertifikalı eğitim veriliyor.