Onur Balcı
|
10 Ağustos 2023 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Yenişehir Belediyesinden çocuklara robotik kodlama ve LEGO eğitimleri

Mersin Yenişehir Belediyesi, geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle çocuklara yönelik robotik kodlama ve LEGO eğitimleri vermeye devam ediyor.

Mersin Yenişehir Belediyesi, yaz tatilinde de çocukları hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyimlerle buluşturuyor. Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen FIRST LEGO League Challenge yaz kampında robotik kodlama ve LEGO eğitimleriyle çocuklar yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme fırsatı yakalıyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojik dünyasında, çocukların erken yaşlardan itibaren STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarına ilgi duymaları büyük önem taşıyor. Bu farkındalıkla hareket eden Mersin Yenişehir Belediyesi, çocuklara yönelik eğitim programlarına
devam ediyor.

Program kapsamında çocuklar, temel robotik prensipleriyle tanışırken aynı zamanda LEGO parçaları kullanarak kendi robotlarını tasarlamayı öğreniyorlar. Eğitimler, uzman eğitmenler tarafından veriliyor ve yaş gruplarına uygun seviyelerde içerik sunuyor.

Başkan Özyiğit, “Yenişehirli çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmelerine, problem çözme yeteneklerini artırmalarına ve eğlenirken öğrenmelerine olanak tanıyoruz"

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geleceğin dünyasını şekillendirecek olan çocuklarımızı teknolojiyle buluşturmak, onları erken yaşlardan itibaren bilim ve mühendislik alanlarına yönlendirmek istiyoruz. Bu amaçla Bilim Kahramanları Derneği ile iş birliği yaparak Robotik Kodlama ve LEGO eğitimleri programını hayata geçirdik. Yenişehirli çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmelerine, problem çözme yeteneklerini artırmalarına ve eğlenirken öğrenmelerine olanak tanıyoruz" dedi.