Onur Balcı
|
16 Haziran 2022 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi yeni sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ni bizzat görmüş biri olarak söylüyorum, devasa bir yapı. İçeri girdiğinizde ilk fark ettiğiniz şey tavan yüksekliği ve ışıl ışıl parlayan zemin olacaktır. Ayrıca bina oldukça yeni ve bakımlı durumda. Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi bu defa da ressam Onay Akbaş'ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Onay Akbaş'ın 255 eser ve 32 tablodan oluşan sergisi sanatseverler için şuan Atatürk Kültür Merkezi çatısı altında bulunan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi'nde meraklılarını bekliyor.

Sanatçı Onay Akbaş’ın "Çizgi, Bir Uçtan Öbür Uca" adlı kişisel resim sergisine katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bu galeriye gelen bir ilkokul öğrencisi belki de burada gördüğübir eserden ilham alacaktır. Ressam olma yolunda belki de ilk adımı burada atacak. Bu bizim için çok kıymetli, sanatı çok önemsiyoruz. Sanat insanın bakış açısını ve sorgulama kabiliyetini geliştiren bir olgu. Hakkını arayan, neden, niçin ve nasıl sorularını sormasını bilen insan yapısının yetişmesi çok önemli, sanat da buna katkı sunuyor." dedi.

Daha önce Paris ve İstanbul’da açılan, sanatçı Onay Akbaş’ın 1984 yılından günümüze kadar yaptığı çalışmalardan bir seçki sunan sergi Yenişehir Belediyesinin sanat galerilerinde kapılarını açtı. 14 Eylül’e kadar sanatseverleri ağırlayacak olan sergi ile Yenişehir Belediyesi kısa sürede onuncu sergiye ev sahipliği yapmış oldu. Hazırlık çalışmalarında Onay Akbaş’ın bizzat yer aldığı sergi, 38 yıllık sanatsal üretimi vatandaşlarla buluşturuyor.