Onur Balcı
|
25 Eylül 2023 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Yeniden Refah Partisi Mersin Milletvekili Adayı Bayram Tanrıverdi Bey'e neden istifa ettiğini sordum

28. Dönem Yeniden Refah Partisi Mersin Milletvekili Adayı ve Mersin İl Başkan Yardımcısı Bayram Tanrıverdi Bey'i ziyaret ettim. Ziyaretim esnasında meclisimizde Sayın Tanrıverdi'den ziyade, Yeniden Refah Partisi Ekonomik İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı ve İş Adamı Usame Akgün de vardı. Genel ve yerel siyaset üzerine samimi bir sohbet oldu. 

Sayın Bayram Tanrıverdi'ye bazı sorular sordum. İşte sohbetimizden bazı kesitler. 

Sayın Tanrıverdi, neden partideki görevinizi bıraktınız? Hatta parti üyeliğinden istifa ettiniz?
 
"Yeniden Refah Partisi çatısı altında Mersin'de ve Tarsus'ta hemen hemen 4 ya da 4 buçuk yıl görev yaptım. İlişkilerimi, dostluklar ya da arkadaşlıklar üzerine değil, kardeşlik üzerine inşa ettim. Partime ve arkadaşlarıma laf gelsin istemem. Kendimce uygun gördüm ve bir süre dinlenmek istedim. Parti içinde ya da dışında olmamız durumu değiştirmez. Nerede olursak olalım, inandığımız fikirler bizi her zaman ve her yerde milletin hizmetinde bulunmaya sevk ediyor. Bu süreç içerisinde dinlenme ve düşünme taraftarıyım. Ancak istişarelere devam ediyorum." dedi.

Bu arada Başkanın Antalya Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olduğunu da öğrenmiş oldum.

Yeniden Refah Partisi Ekonomik İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı Bey'e parti yöneticisi olarak bu duruma ne söylemek istersiniz diye sordum. Avcı; "Ben partideki görevime devam ediyorum. Şuan gördüğünüz gibi Sayın Tanrıverdi ile samimi ilişkilerimiz hala devam ediyor. Sayın Tanrıverdi'nin de belirttiği gibi bizler her yerde ve her zaman hizmet halindeyiz." dedi.

Sohbet, siyasetten çıkıp Tarsus'un il olmasına geldi. Bu konuda da iş adamı Usame Akgün bazı beyanatlarda bulundu. Akgün; "Tarsus Mersin'in kilit ilçesidir. Kesinlikle il olmalıdır. Geç bile kalınmıştır. Tarsus ötekileştirmeye gelmez. Tarsus'u kazanan Mersin'i kazanır." dedi.