Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Mersin Yenişehir Belediyesi, hayata geçirdiği Erken çocukluk eğitimi projesi ile ün saldı. Yerel yönetimler içinden sadece Yenişehir Belediyesi, uluslarası kongreye davet edildi.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF) ve Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) ortaklığıyla bu yıl 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası kongreye davet alan Yenişehir Belediyesi, “Erken Çocukluk Gelişimi Hizmetlerinin Yaygınlaştırılmasında Yerel Yönetimlerin Rolü; Mersin Yenişehir Örneği” başlığıyla 2 yıllık proje deneyimini anlatacak.
Kongreye katılan diğer kurum ve kuruluşlar aşağıdadır.
UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 4’ü yurt dışı olmak üzere toplam 17 üniversite.
21 Kasım Pazar günü13.00 ile 15.00saatleri arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı, Bütçe ve Strateji Başkanlığının başkanlık edeceği “Erken Çocukluk Gelişiminin Desteklenmesi için Kanıta Dayalı Yatırım ve Politika Oluşturma” oturumunda Yenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak sunum yaparak, Erkek Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli’ni anlatacak.