Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Mersin Yenişehir Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için devreye girdi. Kullanılabilir durumda olan ev eşyalarını teslim alıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Bu kapsamda, eşyalarını vermek isteyenlerin evinden alıp, ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyor.
Yardım isteyenler 444 33 54 numaralı telefondan istediği zaman ulaşabiliyor. 
Yardıma konu eşyalar, beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası gibi her türlü ev eşyası ile oyuncak ve giysileri toplanabiliyor.
Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekibi, Yenişehir Halk Masası üzerinden yardım talebi oluşturan vatandaşların evinde inceleme yaparak ihtiyaç duyulan eşyaları belirleyecek ve eşyaları evlerine taşıyıp yerleştirecek.
Başkan Özyiğit “ Yenişehirli hemşehrilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygusu gerçekten de çok yüksek. Bunu Elazığ, Malatya ve İzmir’de meydana gelen depremlerde ve Mersinimizdeki yangınlarda da gördük. O dönemlerde Yenişehir Belediyesi olarak hızlıca seferber olmuştuk ve Yenişehirliler yardım malzemelerini kısa sürede bölgelere ulaştırmamız için bize teslim etmişti. Aynı zamanda pandemi sürecinde de halkımız arasındaki dayanışma ve yardımlaşma üst düzeye çıktı. Şimdi de yeni bir çalışma başlattık. Birçok ihtiyaç sahibi hemşehrimiz var. Alım gücünün düştüğü ve ev eşyası fiyatlarının oldukça arttığı bu dönemde bu çalışmayla birçok aileye dokunacağız. Bu yüzden vatandaşlarımızdan kurduğumuz dayanışma ağına katkı sunmalarını rica ediyorum.” dedi.