Onur Balcı
|
27 Haziran 2023 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, parti örgütü ile bayramlaştı. Başkan Seçer, bayram süresi boyunca oluşacak herhangi bir aksiliğe meydan vermemek için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldıklarından söz ederek, “Biz de, bayram dolayısıyla özellikle nüfusun yoğun olduğu yaylaları, sahil bölgelerini ziyarete gidiyoruz” dedi.

Türkiye genelindeki seçim sonuçlarının beklendiği gibi olmadığından söz eden Başkan Seçer, “Sayın Genel Başkanımız tabi ki geminin kaptanıdır. ‘Ben partimi bu fırtınadan sonra güvenli bir limana çıkartacağım. Partililerim endişe etmesin.’ diyor. Katılıyorum. Hep beraber çıkartacağız. Kaptanı yalnız bırakamayız” diye konuştu.

Seçer, son nefesine kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin emrinde bir nefer olarak çalışacağını ifade ederken, “Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da, hiçbir görevde olmadığım sürelerde de sade bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak ölene kadar, son nefesime kadar bu şerefli 6 Ok’un, Cumhuriyet Halk Partisi’nin emrinde bir nefer olarak çalışacağım” dedi.

Yakın bir zaman sonra seçim sathı mahalline gireceklerini kaydeden Seçer, “11 Büyükşehir’ in Cumhuriyet Halk Partisi olması, merkezi iktidar kadar güçlü bir kazanımdır. Bunu asla kaybetmeyeceğiz, ilaveler yapacağız” diye konuştu.

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, CHP ilçe başkanları, parti yöneticileri, Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım sağladı. Programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar bölümüne geçildi.

 

“Bayram boyunca ziyaretlerimizi sürdüreceğiz”

 

Bayramlaşma programında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tatilde ve bayramda eş, dost, akraba ziyaretleri vesilesiyle Mersin’e gelen insanlarla şehirde dolu dolu bir bayram geçireceğini söyleyerek, “Bayram süresi boyunca oluşacak herhangi bir aksiliğe meydan vermemek için belediyemiz gerekli tedbirleri aldı. Biz de, bayram dolayısıyla özellikle nüfusun yoğun olduğu yaylaları, sahil bölgelerini ziyarete diyoruz” dedi. Seçer, “Ziyaretleri boyunca hem vatandaşla bayramlaşmak hem de belediyenin hizmetleriyle ilgili varsa bir sıkıntıları onu giderebilmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz” diye ekledi.

“Seçimleri kazanmak istiyorsanız çok çalışmalısınız”

Seçer, yerel seçimleri kazanmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini ifade etti. Bazı şehirlerde belli bölgelerin demografik yapısının belediyelere avantaj sağladığını dile getiren Seçer, “Mersin'de Yenişehir ve Mezitli; Ankara'da, Çankaya; İstanbul'da Kadıköy; İzmir Büyükşehir ya da Tekirdağ’da gibi. Ancak genele yaydığımızda, Tarsus'ta veya Mersin’de seçim kazanmak istiyorsanız çok çalışacaksınız” dedi.