Onur Balcı
|
10 Ağustos 2023 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

TOROSLAR BELEDİYESİ, YAYLALARDA AĞAÇ BUDAMA VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Toroslar Belediyesi, doğa turizmi için eşsiz güzelliklere sahip olan yaylalarda ihtiyaç duyulan hizmetleri önem sırasına göre gerçekleştiriyor.

Yayla sakinlerinin taleplerinin de yerine getirildiği çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ağaçlar budanıyor, yeşil alanlar yabani otlardan arındırılarak temizleniyor.

Ağaçların sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve kış aylarında olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için yapılan budama çalışmalarına Gözne Mahallesi’nde devam edildi. Gözne Mahallesi’ndeki futbol sahasında da yenileme çalışmaları yapılıyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra park ve yeşil alanları baştan aşağı temizleyen belediye ekipleri, yaz aylarında çocukların ve ailelerin rahatlıkla kullanabileceği temiz ve ferah alanlar oluşturuyor.

BAŞKAN YILMAZ; “BU GÜZELLİKLER HEPİMİZİN”

Toroslar halkının yaşam kalitesini artıracak her türlü çalışmayı yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yeşil alanların önemine dikkat çekerek; “Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras yeşil alanlarımızdır. Biz de Toroslar Belediyesi olarak hem yeşil alanlarımızı düzenli olarak bakımdan geçiriyor hem de yeni alanlar oluşturuyoruz. Amacımız, hemşehrilerimize daha sağlıklı, temiz ve huzurlu ortamlar sunmaktır. Hemşehrilerimizden de isteğimiz bu yeşil alanlarımızı korumaları ve sahip çıkmalarıdır. Bu güzellikler hepimizin” diye konuştu.