Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Toroslar belediyesi 3 Ocak Mersin'in kurtuluşu için hazırlıkları bitirdi. Mersin'in sembolü olan Zafer yürüyüşü için 3 Ocak pazartesi günü sabah saat 8'de toplanıyor.
Ayrıca, Buluklu Mahallesi’ndeki eski konak “Kuvayi Milliye Karargâhı” olarak restore edildi.
Kuvayi Milliye Karargâhı’nın açılışı, 2 Ocak Pazar günü saat 14:00' de yapılacak.
Başvuruları biten 3 Ocak konulu şiir yarışmasının ödül töreni de yine aynı gün saat 18.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kutlamalar; MTSO Anadolu Lisesi ve Toroslar Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin birlikte hazırladığı, 6 Ocak Perşembe günü saat 11.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Mersinlilere sunacağı ‘3 Ocak Oratoryo ve Drama Gösterisi” ile son bulacak.
Başkan Yılmaz; “Geçtiğimiz yıl 3 Ocak’ta pandemi nedeniyle bir arada olamadık. Bu yıl hemşehrilerimizle omuz omuza vererek zaferimizi taçlandıracağız. 3 Ocak 2022 Pazartesi günü sabahı saat 08.00’da Toroslar Belediyemiz önünden başlayacak olan 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde herkesi tek yürek, tek nefes olmaya davet ediyoruz. Marşlar ve mehteran eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar hep birlikte yürüyeceğiz”  ifadelerini kullandı.