Onur Balcı
|
28 Eylül 2023 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Tolga Arslan muhtarlar ve basın mensupları ile akşam yemeğinde buluştu. Çarşamba akşam gerçekleşen programa katılım oldukça yoğun oldu. 132 mahalle muhtarı ve 28 basın mensubu programa katılım sağladı. 

Program öncesi Sayın Arslan tüm masaları ziyaret ederek misafirlerine "hoş geldiniz" dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Ve Tolga Arslan konuşmalarını yapmak için kürsüye çıktı.  

Her programı miting havasında geçen Arslan'ın hitabeti herkesi etkiledi. Arslan, projelerini ve Tarsus'ta gördüğü sorunları anlattı. Daha sonra da bu sorunların nasıl çözülebileceğini ve analizlerini paylaştı. 

Arslan, "Su getirmek, yol yapmak artık hizmetten sayılmamalı. Tarsus'un potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyel, şehrimizin en büyük tehlikesi ve en büyük kaynağıdır." dedi. Ve sözlerine bir çocukluk anısıyla devam etti.  "Ben çocukken sokağımızda asfalt yoktu. Ama az öteki sokakta vardı. Orada asfalt var diye arkadaşlarla oynamaya giderdik. Çok düşündüm neden bizim sokağımızda asfalt yok diye. Büyüyünce anladım ki o sokağın sosyo-ekonomik durumu diğerlerinde farklıydı. Bu durumun gönlümde açtığı yarayı size izah etmem mümkün değil. İşte bu yüzden belediye başkan adayıyım. Bütün yaralı gönülleri birleştirmek için." dedi. 

Ayrıca Arslan, akademisyen olduğu için bazı sosyal medya araştırmaları yaptığını, ancak bunları adaylık sürecinde paylaşacağını ifade etti. 

Genç Başkan program bitiminde basın mensupları ile 2 saate yakın sohbet etti. Basın mensuplarıyla daha özel ve daha samimi konulara değindi. Yemeğin sonunda Sayın Arslan tüm misafirlerin beğeni ve takdirini kazandı.