Onur Balcı
|
1 Aralık 2023 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Tolga Arslan Aday Adaylığını açıkladı

Tolga Arslan, uzun süredir heyecanla beklenen aday adaylığını bu akşam saat 18.00'da Tarsus Mhp İlçe binasında açıkladı. Oldukça coşkulu bir kalabalığa hitap eden Arslan, yine coşkulu bir şekilde sevenlerini selamladı. 

Selamlama konuşması

Başkan Arslan konuşmalarına şöyle başladı. "Kıymetli ilçe başkanımıza, onun çok değerli yönetimine, basın mensuplarına ve burada Tolga Arslan'ı gönülden sevdiği için emanet edeceği en güzel makama, her zaman bu memleketin emanetini canı pahasına hassasiyetle koruyan,  bir davanın mekanına gönlünü koyanlara cümleten selamünaleyküm, cümleten selamünaleyküm, cümleten selamünaleyküm" dedi. 

"Akıl ve bilim rehberimiz. Ama biz Çukurovalıyız. Gönülden sevenleriz. Gönlümüzde herşeyden önce tanımsız, sıfatsız eşref-i mahlukat olarak yaratılmış insan sevgisi vardır. Bizim gönlümüzde asırlar boyu en kutsal emanet bildiğimiz kadınlarımızın, çocuklarımızın sevgisi var. Bizim gönlümüzde Kuran'ın, sünnetin, devletin ve Hazreti Ali'nin sevgisi vardır" dedi. 
Etkileyici hitabeti ile dikkat çeken Başkan Arslan, projelerini anlattı, tarihten örnekler verdi, ve insan hilkatine kadar çok geniş açıyla adaylığını değerlendirdi. 

Devlet Bahçeli'yi Tokyukuk'un emnatçisi olarak ifade etti

Başkan Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi, Göktürk Devleti Yabgusu (yöneticisi) Tonyukuk'a benzetmesi dikkatlerden kaçmadı. İşte Başkan Arslan'ın o sözleri,"Türklerin ilk yazılı belgesi olan, o yazılı belgeyi ortaya koyan Tonyuk'tan bugüne kadar, çizgisinde tek bir kırık dahi olmadan, ne emanet edilmişse, onu şahsında taşıyan, Lider Devlet Bahçeli'ye,  Alparslan Türkeş köprüsüyle de Türk Mülleti'nin sevgisi var" dedi. 

Genel manada teşkilatının hemen hemen hepsini arkasına alan Arslan için gözler Ankara'ya dikildi.  Başkan Arslan'ın konuşmalarının geniş özetini aşağıya bıraktığım Youtube linki üzerinden izleyebilirsiniz. Link TOLGA ARSLAN'IN ADAY ADAYLIĞI KONUŞMASI