Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Mersin Tarsus Belediyesi, 1 ay önce faaliyete geçirdiği TASKİ AŞ. üretime başladı. Tarsus genelinde 60 kişilik istihdam sağlayan iştirak, ihracata hazırlanıyor.
Bir zamanlar tekstil üssü olan Tarsus'un, yeniden ekomomik canlılık kazanması umuduyla yapılmış bir girişim. TESKİ AŞ. 1 ay önce hizmete girmesine rağmen tanınmış bir kot firmasının işini aldı. Fabrikalar, Belediyeler ve daha bir çok sektörden iş alan iştirak, fabrikadan halka modelini benimsiyor. 3 dönüm arazi üzerine kurulan girişim, 1200 metrekare kapalı alandan oluşuyor. 
1 Ay önce anlaştığı kot firmasından sonra şimdi Rusya ile irtibata girildi. Artık Rusya ile ihracat yapılacak.
Tesisin kurulmasının ardından ilk aşamada makine kullanımında tecrübeli çalışanların seçimi yapıldı. 46’sı kadın, 14’ü erkek 60 kişilik bir ekip işbaşı yaptı. 19 ila 54 yaş aralığında deneyimli işçilerin istihdam edildiği atölyede yaş ortalaması 38 oldu. Tesiste işçi sayısının önümüzdeki aylarda 150’ye yükselmesi bekleniyor.
Başkan Bozdoğan, “Cumhuriyet döneminden itibaren Çukurova tekstil bölgesiydi. Tarsus da bu bölgenin kalbiydi. Binlerce Tarsuslu tekstil fabrikalarında çalışarak, alın teri dökerek hem ülkeye katkı sundu hem çoluğunun çocuğunun rızkını çıkardı, onları okuttu. Tarsus kendisini var eden bu sektörle yeniden buluşuyor. Atölyemizin kuruluşunda emeği geçen, atölyemiz kurulduktan sonra burada çalışmaya başlayan emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.