Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Silifke Haberleri

Taşucu Ortaokulu içerisine hayırsever iş insanı Ferhat Dursun tarafından yaptırılan ‘Zübeyde Dursun Özel Eğitim Sınıfı’nın açılışı törenle yapıldı.

Açılışta konuşan iş insanı Ferhat Dursun annesi emekli öğretmen Zübeyde Dursun adına yaptırdığı özel eğitim sınıfının açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bizim için bugün hem özel hem de güzel bir gündür. Annem emekli öğretmen Zübeyde Dursun adına yaptırdığım bu güzel ve özel sınıfın açılışını yapıyoruz. Annem adına Taşucu Ortaokulu bünyesinde eğitim gören özel çocuklarımız adına yaptırdığımız bu sınıfı hizmete açmaktan son derece mutluyum. Annem ve babam da bir eğitimci. Eğitimci bir ailede yetişmem nedeniyle ben de her fırsatta eğitime destek veriyorum.  Allah’a şükürler olsun ki Silifke’mizde yaşıyoruz, burada ticaret yapıyoruz, ailemiz burada bende yıllarca ilçemizin değişik köylerinde ve mahallerinde öğretmenlik yapan annem emekli öğretmen  Zübeyde Dursun adına bu dersliği yaptırdım. Her fırsatta eğitim ve öğretime verdiğimiz katkıların ardından İlçe Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüzle istişare yaparak Taşucu Ortaokulu bünyesinde eğitim gören özel çocukların bu önemli ihtiyacını giderdim. Emeği geçen ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Hizmete açtığımız bu dersliğin öğrencilerimize, eğitim camiamıza, okulumuza, Taşucu mahallemize, Silifke’mize ve ailemize  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyen Ferhat Dursun’u  annesi Zübeyde Dursun kucaklayarak “Allah herkese senin gibi hayırlı evlatlar nasip etsin. Seninle bir kez daha gurur duydum” diyerek evladını bağrına bastı.

Eğitim ve öğretime yaptığı katkılardan dolayı iş insanı Ferhat Dursun’a teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, “Taşucu Ortaokulu içerisinde eğitim gören özel çocuklarımıza yönelik böyle güzel ve modern donanımlı bir dersliği eğitim camiamıza kazandıran hayırsever iş insanı Ferhat Dursun beye ve kendisi de bir eğitimci olan Zübeyde Dursun hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta açılışta yaptığı konuşmada, “İlçemizde yaşayan hayırseverlerimizin eğitim ve öğretime katkı sağlaması çok önemli bir adımdır. Bu insanlarımızın bu tür davranışları aynı zamanda toplumla kucaklaşma vesilesi ve toplumla bir sevgi bağı oluşturma meselesidir. O yüzden biz buna sadece bir maddi katkı sunmak, fiziki bir mekan temin etmek olarak bakmıyoruz. Kıymetli Dursun ailesinin Silifke ile kucaklaşması olarak görüyoruz. Kazandığını toplumla paylaşan, Silifkelilerle paylaşan iş insanı Ferhat Dursun beyi yürekten kutluyorum. Emekli Öğretmenimiz Zübeyde Dursun hocamıza da sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Hizmete açtığımız bu dersliğin özel çocuklarımıza ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner’de konuşmasında, "Hayırsever iş insanı Ferhat Dursun kardeşimiz annesi adına yaptırmış oldukları bu özel ve güzel yuvada bugün bizleri buluşturdu. Çok teşekkür ediyorum. Silifke’miz o kadar güzel ki ne yapsanız yakışıyor. Bu güzelliklerden biriside eğitim yuvaları oluyor. İnşallah bu güzellikler artarak devam eder. Dursun ailesini tebrik eder, yeni ders yuvasının Taşucu Ortaokulumuzda eğitim gören özel çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek açılış kurdelasını hayırsever aile ve diğer davetlilerle birlikte kesti.

Taşucu Ortaokulunda düzenlenen açılışa Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, İş insanı Ferhat Dursun ve ailesi, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldılar.