Onur Balcı
|
15 Ağustos 2023 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

MHP TARSUS İLÇE BAŞKANLIĞI

Basınımızın Değerli Temsilcileri öncelikle basın toplantımıza katılan bütün değerli basın mensuplarımızı en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Değerli basın mensuplarımız sizlerinde bildiği gibi 05 Ağustos 2023 tarihinde Sayın İl Başkanımız Serdar Soydan beyin takdiri ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin olurlarıyla Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus ilçe Başkanlığına şahsım ve arkadaşlarım görevlendirilmiş bulunmaktayız. 07 Ağustos 2023 tarihinde yapılan devir teslim törenimizle de görevi Sayın Mehmet Çelik Başkanımdan devir almış bulunmaktayım. Bu vesile ile bizden önce görev yapmış
tüm İlçe Başkanlarımız ve yönetimlerine de teşekkür ederim. 

Değerli basın mensuplarımız Milliyetçi Hareket Partisi tarihi kökleri ve Türk siyasi tarihindeki duruşu itibari ile Türkiye’nin en güçlü siyasal hareketlerinden biridir. Demokrasiye olan inancını yakın tarihte 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösteren Ülkücü hareket gerçek Atatürkçülüğün ne anlama geldiğini Ülküye yapılan hizmet ve yatırımlara destek çıkarak göstermiştir. 1994 yılında Tarsus Belediye Başkanlığını kazanan Milliyetçi Hareket Partisi 25 yıllık hizmet süresi nin sonunda 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı seçimini Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP ‘nin ortak adayına karşı kaybetmiştir. AK Parti ile Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz yerel seçimlerde, gizli ittifaklarında etkili olduğu yaşanan süreçte görülmüştür.

31 Mart 2019 yılında Tarsus Belediyemizde CHP li Haluk Bozdoğan devri başlamıştır. Sayın Belediye Başkanı Haluk Bozdoğanın seçim meydanlarındaki vaatleri bir çok hemşerimizi heyecanlandırmış ve sandıktaki kararlarını etkilemiştir.

Lakin yaşanan süreç göstermiştir ki , verdiği vaatlerden Yeşil kent Tarsus’un yerini, beton kent Tarsus Adil ve adaletli kent Tarsus’un yerini, yandaşa peşkeş çekilen bir Tarsus Kardeşliğin hüküm sürdüğü Tarsus yerine, iftira ve yalan ile yönetilen bir Tarsus gelmiştir. Tarsus siyasi tarihi Meclis kararlarını kendi partili meclis üyelerinin oylarıyla geçiremeyen bir Belediye Başkanıyla tanışmış. Belediye bünyesinde kurduğu kooperatif ve şirketler iflas etmiş. Sat
yönet politikası ile kaynak sağlamaktan yoksun, vizyonsuz bir Belediyeyi her Meclis geçmiş dönem yalanlarının gölgesinde yönetmeye çalışmıştır. Geçmiş dönem yalanları ile Ülkücü Hareketin Belediye Başkanına ya da mensuplarına attığı iftiraların, yaptığı hakaretlerin ve seviyesizliğin artık karşılıksız kalmayacağı bir dönem başlamıştır. 

Sayın Belediye Başkanının ne doktorluğu ne tiyatrosal kabiliyeti, nede çapı Ülkücü Harekete ayar vermeye yetmez. Göreve geldiği ilk dönem Tarsus’un Kurtuluş tarihini bile değiştirecek kadar milli hassasiyetten yoksun bu zihniyet. Yolun sonuna gelmiştir. 100 yıllık Çınar diye tabir ettiğimiz. Tarsus İdman Yurdumuzu planlı ve kasten kapanmaya götüren bu zihniyet, yolun sonuna gelmiştir.

İsmet paşa gibi Tarsus’umuzun en eski yerleşim yerini yıkarak. Orada yaşayan insanlarımızı yüz üstü bırakan bu zihniyet, yolun sonuna gelmiştir. İmar Rantının ve rüşvet çarkının Meclis Salonunda itiraf edildiği “ Biz aramızda hallettik” zihniyeti yolun sonuna gelmiştir. 

Değerli Basın Mensuplarımız, Dört buçuk yıllık süre içerisinde, Tarsus Halkı için yapılan hizmetleri elbette olmuştur, olmalıdırda. Gerek Tarsus Belediyesi, gerek Mersin Büyükşehir Belediyesi elbette bazı hizmetlere imza atmıştır. Lakin Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmetle değil, geçmiş dönem işçilerine uyguladığı mobing, işten çıkarma ve geri işe iadelerde uyguladığı gayri yasal uygulamalarla daha çok gündeme gelmiştir.

Değerli arkadaşlar “ Faşizm “ bir ırk meselesi değildir, bir yaşam meselesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesinde uygulanan gayri yasal uygulamalar ve uygulamaların mağdurları bu şehrin çocuklarıdır. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir an önce bu yanlıştan dönmeli. Mahkeme kararlarını uygulamalıdır. Sosyal medya paylaşımları ve beğenileri sebebi ile işten çıkarılan insanlarımız vardır. Bu tip uygulamalar kardeşlik hukukumuza gölge düşürmektedir. 

Değerli Basın Mensuplarımız. Sizlerle önümüzdeki süreçte daha fazla bir araya geleceğiz. Vatandaşlarımız içinde, onlardan aldıklarımızı sizlerle paylaşacağız. Umudumuz kardeşlik içinde yalansız ve mutlu bir Tarsus’tur. Milliyetçi Hareket Partisi bu umudu sağlayacak partidir ve Tarsus Belediyesini tekrar alacaktır. Adayı kim olursa olsun. Biz birbirine aşkla ve sevgiyle bağlı bir hareketin mensuplarıyız. Yolumuz açık gazamız mübarek olsun.

Bu vesile ile bu sıcak havada buraya kadar gelerek, programımıza iştirak edip bizlere onur verdiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sağ olun , var olun.