Onur Balcı
|
30 Aralık 2023 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Tarsus Kamuoyuna; 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri yaklaşırken seçime girecek olan tüm siyasi partilerde çalışmalarını hızlandırmaktadır. Bu bağlamda elbette ki Belediye Başkan aday adayları propagandalarını yapacaklardır, bu durum her aday adayının demokratik hakkı olmakla beraber bu hak; Yüksek Seçim Kurulu'nun 2023/1561 sayılı Kararı ile 20.12.2023 tarihli Resmi Gazete'de Kararın propagandaya ilişkin yasak olan konular kısmında ilan edilmiş olup, bu karar parti ya da aday adayı ayrımı olmaksızın bağlayıcı bir karardır. 

Üzülerek ifade etmek isterim ki; şehrimizde propaganda çalışması yapan, yerel yönetimin başında bulunan siyasi partinin aday adayları, bu kararın aksine kendi partilerinin aday adaylarıyla şehri kirletmek konusunda adeta bir yarışa girmiş durumdalar. Tarsus'umuzun dört bir yanında CHP aday adaylarının afişleri, pankartları, vb. seçim propaganda materyalleri; sorumsuzca, kent estetiğinden yoksun, görüntü kirliliğine yol açarak ve trafiği tehlikeye sokacak şekilde trafik levhalarında, yol kenarı koruma demirlerinde, aydınlatma direklerinde sergilenmekte. Sözde çevreci olan ve kentli kültüre ne kadar yabancı olduğunu gördüğümüz bu arkadaşların, temel hizmetlerinden birinin şehrin temizliği olduğu Belediye kurumunun Başkan aday adayları olması ise tüm hemşehrilerimizin korkuyla takip ettiği gülünç bir çelişki olarak hafızalarımıza yer ediniyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçtiğimiz günlerde, denetim sorumluluğu üzerinde olan Tarsus Belediye Başkanlığı ile Tarsus Kaymakamlığına konuyla alakalı gereken hassasiyetin gösterilmesi adına ve denetimin bir an önce yapılması hususunda birer dilekçeyle konuyu arz ettik ancak yine üzülerek ifade ediyorum ki şehrimizde değişen birşeyin olmadığını hatta bu kirliliğin artarak devam ettiğini kaygıyla izlemekteyiz. 

Biz çok iyi biliyoruz ki; kamu düzeni ve güvenliği demokratik süreçlerin sağlıklı bir şekilde işlemesi için en temel unsurlardan birisidir. Değerli hemşehrilerimizin güvenliği ve şehir estetiğinin korunması adına aday adaylarını duyarlı olmaya ve kamu alanlarını kendi mülkleri gibi kullanan aday adaylarının çalışmalarını denetlemek üzere Tarsus Belediyesi ile Tarsus Kaymakamlığını göreve davet ediyoruz.

Sevgi ve saygılarımla.

Mhp Tarsus İlçe Başkanı M. Fatih Yıldırım