Onur Balcı
|
21 Ağustos 2023 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Tarsus Kamuoyuna: 

Öncelikle vazife aldığımız günden bu yana gerek partimize gelerek gerek arayarak muhabbetlerini ve desteklerini hissettiren hemşerilerimize ve yapmış olduğumuz basın toplantımıza iştirak eden basın mensubu arkadaşlarımıza ilgi ve alakaları için teşekkür ederim.

Değerli hemşerilerimiz, malumunuz geçtiğimiz günlerde basın mensuplarımız ile yapmış olduğumuz toplantımızda, hiçbir şahsa ve kuruma hakaret etmeden, demokratik hakkımızı kullanarak Tarsus Belediye Başkanına yönelik haklı eleştirilerde bulunduk. Ne hikmettir ki vatandaşlarımızın, seçilmiş muhtarlarımızın ve hatta bürokratların telefonuna dahi bakmaya imtina eden Tarsus Belediye Başkanı rekor bir hızla basın açıklamamıza “sözde” cevap verme telaşına düşmüştür.

Sepeti kolunda Belediye Başkanı Sayın Bozdoğan'ın bilgisine sunarız: 

Yönetemediği Tarsus Belediyesi elbette ki Tarsus halkının belediyesidir. Siyasi partilerin görevlerinden biri de yönetimde gördüğü zafiyetleri, yanlışları, eksiklikleri, yolsuzlukları, halk için yapılması gerekirken bir türlü yapılamayan hizmetleri, örtbas edilmeye çalışılan kamu zararını dile getirmek ve bunun takdirini sorumlu olduğu halkına sunmak değil midir? Bunu yapmak için milletimizden başka kimseden icazet alacak değiliz, kimsenin de bize ayar vermesine müsaade etmeyiz. Siyasi parti temsilcileri olarak biz elbette kamu yararını ve halkımızın hakkını gözeteceğiz. 
Sayın Bozdoğan’ın durmaksızın "geçmiş dönem, bir önceki yönetim" propagandasından başka bir siyaset tarzı ortaya koyamaması ise kendisinin siyaseten tükenmişlik sendromuna kapıldığını göstermektedir. Bu bağlamda üzülerek ifade etmek isterim ki kadim Tarsus kenti bugün Tarsus Belediye yönetiminin vizyonsuzluğu ile yüzleşmektedir. 

Basın toplantımızda kendisine, geçmiş dönemleri konuşmak yerine artık bugünü yani kendi yönetiminde icra edilen Belediyecilik hizmetlerini anlatması gerekliliği tavsiyesinde bulunmuştuk. Merak ediyoruz, eleştirdiği 33 Katlı Otel Projesi için belirlenen yeri satışa çıkarmak istemesi ve bu satışa Tarsus sevdası ve hassasiyeti olan meclis üyelerinin ret oyları sayesinde engellen olunmasının ardından bahse konu yer ile ilgili SATMAK dışında yeni bir proje geliştirebilmiş midir?  

Asırlık kulübümüz Tarsus İdman Yurdu’nu borç batağına sürükleyen Bozdoğan, basın açıklaması yaptığımız gün itibariyle maaşını Tarsus İdman Yurduna bağışladığını söylemiş ve kombine bilet almayan iş insanlarını eleştirmiştir ancak dört buçuk yıldır Tarsus İdman Yurdu adına topladığı bağışların hesabını kimseye vermemiştir. Lafta işçi dostu Bozdoğan, işten çıkarılan Tarsus İdman Yurdu kulübü emekçilerinin, gariban işçilerinin ödenmeyen maaşları hususunda ne yapmıştır?  

Tarsus İdman Yurdu, TESKİ, İsmetpaşa kentsel dönüşüm üçgeninde rant mekanizmasının nasıl döndüğü mahkeme sürecinde olduğu için bu konu hakkında yorum yapmıyoruz ancak Bozdoğan iyi bilmelidir ki Tarsus Halkı bu konuyu yakinen takip etmektedir. 

Sepeti kolunda Belediye Başkanı tehdit manevralarıyla Ülkücü Hareketten alsa alsa yel alır. Sayın Bozdoğan, gerçekten şehrin Belediye Başkanı gibi hareket etmek istiyor ise belediyeye beton satan, bordür satan ilçe başkanının ismini açıklamakla mükelleftir. Kendisi her zaman olduğu gibi yine yalan ve algı operasyonuyla Tarsus halkını kandırmaya çalışmaktadır. Bunun yerine; son dönemde doğrudan teminlerle alınan malların yerinde olmadığı, hayali alımların gerçekleştiği iddialarına bir cevap vermelidir zira kurduğu "ÇADIR" tiyatrosunda oynadığı orta oyunun sonuna gelmiştir. 

Sayın Bozdoğan her fırsatta geçmiş dönemlerde yapıldığını dile getirdiği kaç yolsuzluk iddiasını yargıya taşımıştır? Bunların kaçı sonuçlanmıştır? Bu davalara istinaden ceza alan şahıs veya kurumlar var mıdır? Var ise eğer bunları açıklayarak Tarsus kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu hasıl olmuştur. Gerçekleri eveleyip gevelemeden Tarsus halkına belgeleri ile açıklaması şarttır.

Son olarak belirtmek isteriz, biz Sayın Belediye Başkanının magazinsel hayatına yönelik istemedende olsa işittiğimiz, ilgilenmemekte de ısrar ettiğimiz söylentiler üzerine siyasetimizi kurgulamadık, kurgulamayız. Siyaset varsayımlar ya da söylentiler üzerinden değil gerçekler üzerinden yapılır. Gerçek şu ki; Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus'un çeyrek yüzyılına damgasını vurmuş ve hiçbir döneminde de son yılların adeta gündemi haline gelen yolsuzluk, arsızlık iddialarıyla çalkalanmamıştır. 

Kıymetli hemşehrilerimizin içi müsterih olsun bu “piyes” yakında perdesini kapayacak ve Tarsusumuz, Tarsus Belediyesi Yönetiminden ve de hizmetten yoksun bırakılan sokaklarımızdan gelen kötü kokulardan arınacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, millete olan sorumluluğu gereği gerçekleri söylemekle yükümlüdür ve hiçbir zaman bundan geri durmayacaktır. 
Tarsus Belediye Başkanına kalan sekiz aylık görev süresinde başarılar dileriz. 

Saygılarımızla.