Onur Balcı
|
21 Temmuz 2023 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mezitli Belediyesi ilçedeki Arapça tabelaları söktürdü

Adana Büyükşehir Belediyesi ile başlayan Arapça tabelaları sökme uygulamasına Mezitli Belediyeside katıldı. Gerekçe olarak 1353 sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunu" ileri sürüldü.

Belediye, 1 Kasım 1928 tarihinde kabul edilen 29 harften oluşan yeni Türk abecesininin kabul edildiği ve 3 Kasım 1928 tarihinde yürürlüğe giren 1353 sayılı kanunu ileri sürüldü. Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Solak İlk etapta Atatürk, Fatih, Viranşehir ve Yeni Mahallede uygulamaya geçtikleri bilgisini verdi.

Ayrıca Solak, “Yapılan denetimlerde, ilgili mevzuat hükümlerine uymadığı tespit edilen, işletmelerle ilgili cezai işlem uygulandı. Tanınan yasal sürelerde aykırılığın giderildiği kayıtlarımızda tespit edilen yerler dışında kalan işletmelere giderek tabelalarını ekiplerimiz aracılığı ile indirdik. Bu kapsamda gerek görüntü kirliği gerekse Türkçemizin doğru kullanımını sağlamak amacıyla müdahaleler gerçekleştirdik. İşletmelerimiz de bu konuda gereken hassasiyeti göstererek ekiplerimize yardımcı oldular. Görev alan tüm personel arkadaşımıza ve esnafımıza teşekkür ederim” dedi.