Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Başkan Seçer'in vizyon projesi olan Mersin metrosu, dün İyi parti genel baskanı Meral Akşener ve Chp genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımlarıyla hayata girdi.
Üç başkan halka seslendi.
Kılıçdaroğlu,
“Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Demek ki halk seçim istiyor. Demek ki halk dönüşüm istiyor. Demek ki halk adalet istiyor, adalet. Hak istiyor, hukuk istiyor” dedi.
Akşener,
“Bugün burada olmak, sizlerle beraber olmak, hem demokrasinin şehri, belediye başkanımızın söylediği gibi hoşgörü, barış gibi güzel kavramları içinde barındıran şehir ama en önemlisi saygının şehri ve bugün 3 Ocak 2022 ve tam bundan 100 yıl evvel kendi kendini kurtaran şehir Mersin. Sizlerle beraber olmak, aranızda bulunmak ve böyle bir kalabalıkla kadınlı erkekli, gençli yaş almış insanların bulunduğu böyle bir kalabalığın karşısında olmak ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bulunmak, milletvekili arkadaşlarımızla, il başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, sizinle beraber olmak inanılmaz bir heyecan, büyük bir onur” dedi.
Başkan Seçer, Metro Projesi’nin teknik detaylarını paylaşarak; “Metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim metroya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak” ifadelerini kullandı. Bir medeniyet projesi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Seçer,  “Bir demokrasi projesi, barış projesi. Demokratik bir zemin sunacak. Akdeniz ilçesinde oturan bir kardeşim Yenişehir’e, Mezitli’ye, Toroslar’a rahatça gidebilecek. Bütün ilçeleri birbirine bağlayacak. Merkezi bitirelim, Tarsus’a da Silifke’ye de bütün ilçelerimizde de raylı sistemler projemizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.
Ayrıca Başkan Seçer için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın temelini atıyoruz” dedi.