Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir belediye meclisi bugün Şubat ayı için toplandı. Birçok konu üzerinde konuşuldu. Kendim bizzat katıldığım meclis toplantısından önemli bulduğum konuları ele alarak bu haberi yapıyorum. Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, ulaşım ile ilgili önemli bilgilendirmeler yaptı.

Toplu Taşıma Değerlendirmesi

Başkan Seçer, bir şehrin ulaşım filosu değerlendirilirken toplu taşıma literatüründe kullanılacak araçlar için 10 yaş kabulü bulunuyor. Göreve geldiğimizde 252 otobüs Mersin genelinde toplu taşıma hizmeti vermekteydi. Bu araçların 2019 itibari ile yaş ortalaması 12.3 idi.  Bu durumu göz önünde bulundurarak 2021 yılında teknolojik imkânları yüksek 87 adet Limon otobüslerimizi filomuza katmıştık. Nisan ayında yani yaklaşık 2 ay sonra 67 adet yeni 8,5 metrelik atak otobüslerimizi de hizmete alacağız. Bu araçların 28’ini kısa dorse olduğu için daha çok kırsalda ve Tarsus gibi sokakları dar olan bölgelerde kullanacağız. 39’u da Tarsus’ta hizmet verecek" diye konuştu. Bu durumda Mersin toplu taşıma yaş oranı 2.2 gibi harika bir rakama düşüyor. Nitekim Başkan Seçer, toplam 272 otobüsümüzle 2029 yılına kadar otobüs ihtiyacımızı karşılamış olduk” dedi. Yani ulaşım filosunun genç ve dinamik bir yapıya sahip olması bilimsel raporlarda en fazla yüzde 10 olarak kabul ediliyor. 
Mersin son yapılan alımlarla, ulaşım filosunda %2,7 gibi harika bir değerlendirme raporuna ulaşmış oluyor.

Cezai İşlem Uygulamak Zorunda Kalacağız

Başkan Seçer, kaldırım işgalinden dolayı vatandaştan çok sayıda şikayet aldığını ifade etti. Başkan Seçer, “Lütfen yayaların trafiğine engel olacak şekilde kaldırım işgallerine bir son verelim. Bu işgalleri yapanlar hakkında da cezai işlemler başlatmak zorunda kalacağız” diye konuştu.