Onur Balcı
|
6 Haziran 2021 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

     Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta bulunan birçok noktada yol bakım-onarım ve yapım çalışmalarına başladı.
Büyükşehir ekipleri, şehir merkezinde olması nedeniyle çok sık tercih edilen ve doğal olarak zemininde deformasyon görülen İstiklal Caddesi’nde ki
yol çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

     250 metre uzunluğunda olan İstiklal Caddesi'nin, önceki günlerde Eski Ömerli Mahallesi’nden geçen Hilmi Seçkin Bulvarı ile Ali Menteşoğlu Caddesi arasında kalan 
blogunda kaldırım tadilatı, bozuk zeminin sökümü, yağmur suyu giderlerinin revizesi ve birinci kısım binder asfalt serim işlemlerini gerçekleştirdi. 

     Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ayrıca yine İstiklal Caddesi’nin Halk Eğitim Merkezi ile Hilmi Seçkin Caddesi arasında kalan diğer bölümünde de zemin söküm işlemi ile yeniden sıcak asfalt serim işlemlerini bitirdi.

     İstiklal Caddesi’nin tamamının ikinci kat asfalt döküm işlemleri de bitiren ekipler şimdide cadde üzerinde ağaçlandırma faaliyetleri de hızla uygulanmaya başlandı. 

Ayrıca ekipler Daha bir çok noktada halen çalışmalarını sürdürüyor;

-Adile Hala Caddesi’nde

-Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Tataristan Caddesi’nde

-Anıt Mahallesi’nde yer alan Zafer Caddesi’nde

-Altaylılar Mahallesi’nde 02110 sokak üzerinde de kaldırım yenileme ve ardından sıcak asfaltla kaplama işlemini yerine getirdi.