Onur Balcı
|
14 Haziran 2023 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

MESKİ, CEMALPAŞA CADDESİ’NDE SU BASKINI SORUNLARINA SON VERİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, kentte kronikleşen altyapı sorunlarına çözüm sunan çalışmalara aralıksız devam ediyor. MESKİ’nin, Akdeniz İlçesi 3 Ocak Mahallesi Cemalpaşa Caddesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde, yoğun yağışlardan sonra oluşabilecek su baskınlarının önüne geçildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yağmursuyu hattı imalatlarına hız kesmeden devam ediyor. MESKİ bu kapsamda, Akdeniz İlçesi 3 Ocak Mahallesi’nde bulunan Cemalpaşa Caddesi’nin uzun yıllar süren su taşkını sorununa son veriyor.

Cemalpaşa Caddesi’ne yağmursuyu hattı döşendi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kentin altyapı sorunlarına çözüm sunan çalışmalara imza atan MESKİ, kronikleşmiş sorunları da ortadan kaldırmaya devam ediyor. MESKİ, Akdeniz İlçesi 3 Ocak Mahallesi Cemalpaşa Caddesi’nde (117. Cadde ile Mersinli Ahmet Bulvarı arası) yoğun yağışlardan sonra oluşan su baskını sorunu için gerekli çalışmaları başlattı. Söz konusu bölgede yağmursuyu taşkınlarının önlenebilmesi amacıyla, yağmursuyu şebeke hattı imalatını tamamlayan MESKİ, bu çalışmayla yoğun yağışlardan sonra oluşabilecek su baskınlarının önüne geçti.

Yapılan çalışmayı değerlendiren 3 Ocak Mahalle Muhtarı Mehmet Gündoğdu; “Geçmiş dönemlerde aşırı yağışlar sonucu oluşan sel nedeniyle, Cemalpaşa Caddesi’nde oluşan sular bizi rahatsız ediyordu. MESKİ buraya bir hat çekti ve bu çalışmayla bizi çok rahatlattı. Başkan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.