Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Başkan Özyiğit, karbon salınımı konusuna çok önem verdiklerini bununla ilgili düzenlenen panellerden ve faaliyetlerden biliyoruz.
İlk olarak Yenişehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısında konulmuştu. Sonbaharda orada fidanları elimizle dikeceğiz demişlerdi.
Başkan Abdullah Özyiğit, Belediye personelleri, öğrenciler ve gönüllüler ile birlikte fidan dikimine gitti.
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşüldü. Belediyesi personelleri, öğrenciler ve gönüllüler ile birlikte 22 bin fidan dikildi.
Toplam 22 bin adet fidan dikildi. Harnup, Kızılçam ve Fıstık çamı olarak üç türlü fidan dikimi yapıldı.
Başkan Özyiğit, karbon salınımı konusuna çok önem verdiklerini bununla ilgili düzenlenen panellerden ve faaliyetlerden biliyoruz.
10 yılda yüzde 40 oranında karbon salınımını düşüreceklerini söyleyen Başkan Özyiğit, ek olarak şunları ilave etti. 
Çevre ve doğa çok önemli. Yönetim anlayışımızı oluşturduğumuz 6 temel ilkemizden biri olan ‘Ekoloji’ ilkemiz kapsamında Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzaladık. Ve ‘kentimizde karbon emisyonunu 10 yıl içerisinde yüzde 40 düşüreceğiz’ dedik. Bunun için sıfır atık şirketimizi kurduk. Yaptığımız ilk binayı yeşil binalara verilen LEED Sertifkası’na uygun olarak yaptık. Ve bunu altın madalya seviyesinde gerçekleşirdik. Bizim bunu yapmamız inşaat alanına yatırım yapan müteahhitlere örnek oldu. Ve şuanda belki de verdiğimiz son beş ruhsatın üçü LEED Sertifkalı olarak yapılıyor.” İfadelerini kullandı.