Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Gültak mahalle mahalle gezdi. Asfalt sorununu çözeceğiz dedi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak bir süre önce genel borçlanma talebini meclisten geçirememişti. Gültak, aynı gün 7 mahalleyi ziyaret ederek, vatandaşlara Sabredin asfalt sorununu çözeceğiz dedi.

Başkan Gültak, ilçenin kırsal yerleşim yerlerinden olan Parmakkurdu, Puğkaracadağ, Yanpar, Bahçeli Yukarı Burhan, Bahçeli Aşağı Burhan, Bahçeli Kürkçü ve Demirhisar Mahallelerini ziyaret etti.Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin kırsal yerleşim yerlerinden olan Parmakkurdu, Puğkaracadağ, Yanpar, Bahçeli Yukarı Burhan, Bahçeli Aşağı Burhan, Bahçeli Kürkçü ve Demirhisar Mahallelerini ziyaret etti.

GENEL BİR BORÇLANMA İSTEMEDİM

Başkan Gültak ilk olarak Parmakkurdu Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Akdeniz Belediye Meclisi’nden sadece asfalt, kaldırım, kilit taşı yapmak için 25 milyon TL’lik borçlanma talep ettiklerinin altını çizen Mustafa Gültak, “Bazı belediyeler gibi genel bir borçlanma istemedik. Çünkü genel bir borçlanma isterseniz o borçlanmayı istediğiniz gibi harcarsınız. Biz mecliste sadece asfalt ve kaldırım dökmek için 25 milyon TL borçlanma istedik. Sonuç? CHP ve HDP’nin red oyları ile borçlanmayı vermediler. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum” dedi.

Ayrıca Gültak, kimseye borç bırakmadıklarını da ekledi. 3 yıllık vadeli borç aldık, 3 aya kadar aldığımız bütün borçları da bitiriyoruz dedi.