Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tahsis edilen bina, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu oluyor. Açılışı haftaya yapılacak olan yurdun, 68'i kız, 40'ı erkek olmak üzere toplam 108 öğrenci kapasitesi bulunuyor.
Gülnar’da Hacıpınar Mahallesi Ahmet Usta Sokak No 1 adresinde hizmet verecek olan yurt ve konukevi toplam 108 öğrenci kapasitesine sahip. Kız öğrencilerin barınacağı Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu A Blok’ta 17 odalı, 68 öğrenci kapasiteli. Erkek öğrencilerin barınacağı Gülnar Konukevi ise C Blok’ta 40 kişilik kontenjana sahip durumda.
Başvuru için istenen evraklar

Son başvuru tarihi 1 Ekim olan yurt ve konukevi için gerekli belgeleri öğrenci belgesi, adli sicil kaydı, anne ve babanın ikametgah belgesi ve aile gelir durum belgesi (SGK Hizmet Dökümü, Maaş Bordrosu, Vergi Levhası vb.) oluşturuyor.

Başvuru yapacak öğrencilerin evraklarını; Saray Mahallesi Alaaddin Sokak No 17’de bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ne elden teslim etmesi gerekiyor. Detaylı bilgi almak isteyenler ‪0324 774 82 52‬ numaralı telefonu arayabilecek.