Onur Balcı
|
7 Haziran 2021 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Teknoloji Haberleri

E-Ticaret yapanlara devlet desteği

2022 yılı arama trendleri gösteriyor ki girişimcilerin en çok merak ettiği konu E-ticaret destekleri olmuş. Destek ve hibe şartları devamlı değişmekte olup, son 
veriler ışığında devletin E-Ticaret yapanlara verdiği desteklerin devam etmekte olduğunu belirtmekte fayda var. Peki kimler başvurabilir, katılım koşulları nelerdir? 
Sizin için bu haberi derledik.

Genç girişimcileri en çok memnun eden avantajlardan biri 3 yıl gelir vergisi muafiyeti ve 12 ay Bağ-Kur ya da Sgk primlerini devletin ödemesi olduğu gözlemlendi. 
Girişimcilerin bu süre zarfında kendilerini deneme ve potansiyellerini görme imkanı bulduğu kesin. 

Kosgeb Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı olarak girişimcilere destek veren en önemli kurumlardan biri. Kosgeb destekleri için sunulan girişimcilik eğitimlerini almak ve ardından bir sunum ile yapılmak istenen projeyi onaya sunmak gerekiyor. Bu desteklerden faydalanmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve T.C vatandaşı olmak yeterli.

İşletme kuruluş giderleri yani noter, maliye ve muhasebe tutarları buna ek olarak e-ticaret yapmayı düşünenler için web sitesi, domain ücreti gibi masraflarınıda 
işletme kuruluş giderleri içinde gösterip destek alabiliyor. Ayrıca personel çalıştırmak durumunda olan işletmeler 65 bin tl'ye kadar geri ödemesiz hibe desteği alabilir. 

E-ticaret sektörü oldukça geniş bir yelpazeye sahip olmasına ragmen biz yine de neler yapabiliriz şeklinde bir kaç fikir verelim. Mesela, doğan gıda ürünleri, bahçeden evlere sağlıklı gıda gibi ya da hali hazırda bir işletmeniz var, raftaki ürünlerini e-ticaret ile sergileyip tüm dünyaya satabilirsiniz.