Onur Balcı
|
18 Aralık 2023 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Chp Tarsus Belediye Başkan A. Adayı M. Habib Ekmekçi basın açıklaması yaptı

Tarsus Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalarla ve mücadeleci kişiliğiyle tanıdığımız Avukat Mehmet Habib Ekmekçi, bugün Tarsuslu gazetecilerle bir araya geldi.

Attığım taş kuşu vurursa aday benim
Ekmekçi, "attığım taş kuşu vurursa aday benim" şeklinde bir benzetme ile güçlü bir aday olduğunu ifade etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekmekçi, verdiği cevaplarla basın mensuplarını tatmin etmeyi başardı.

Toplantıda projelerine ve belediyecilikle ilgili bakış açısına yer veren Ekmekçi, özellikle liyakat, ve şeffaflık üzerinde durdu. Hatta bazı meclis toplantılarını da açık alanda yapacağını ifade eden Ekmekçi, sözlerine şöyle devam etti. "Şayet belediye meclisinin açık havada toplanacağını duyarsanız bilinki usulsüzlük yapmış ya da hukuk dışı işlere girmiş birin cezası (hukuki, görevden alma gibi) veriliyordur. Vatandaşın hakkına giren kimseyle çalışmam. Benimle görüşmek için ya da derdini anlatmak için kimse dilekçe vermeyecek. Gelecek, yüz yüze karşılıklı olarak görüşeceğiz. Hatta yüz yüze görüşme imkanı olmayanlarla telefonla görüşme sağlanacak. Her vatandaşa ayıracak vaktimiz olmalı" dedi.

Ekmekçi; "göreve geldiğim ilk yılımdan itibaren geçmiş tüm dönemleri inceleyeceğim, belediyenin yani vatandaşın bütün kayıplarının hesabını soracağım. Söz konusu kayıpları da tekrar tahsil edeceğim. Hizmetlerim için bana 4 yıllık süre yeter. Son 4 ayda hizmet atağı yapmayacağım. Tarıma ağırlık vereceğim. Kayalık alanlarda, verimsiz topraklarda dahi ekim yapacağım. Bu mümkün. Mevcut teknolojiler buna müsade ediyor. Üretici GDO 'lu (genetiği değiştirilmiş) ürün yetiştirmeye tenezzül dahi etmeyecek. Çünkü kazanacak, ekonomik manada tatmin olacak" dedi.

Deprem ve salgın süreci
Bugüne kadar söylemek istemedim. Ancak şimdi söylemek zorundayım. Çünkü aday adaylığı sürecinde kendimi ifade etmeliyim. "Depremde en büyük yardımı ben ve ekibim yaptı. Aynı şekilde salgın zamanında da yaptığım yardımları açıklamadım" dedi.

İktidar zehirlenmesi
Siyaset bilimciler, 10 yıl görev yapan her siyasetçinin iktidar zehirlenmesi yaşadığını ifade ediyor. Yani güç zehirlenmesi. Ekmekçi, "10 yılı dolduran her siyasetçi siyaseti bırakmalı" dedi. Av. Habib Ekmekçi, "2 üniversite bitirdim. Birçok konuda sertifika aldım. Ayrıca hukukçuyum. Göreve geldiğimiz de ekibimin de ne kadar yetenekli olduğunu göreceksiniz" dedi.