Onur Balcı
|
27 Ağustos 2023 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

TMO’NUN MISIR ALIM FİYATINI 6 BİN TL OLARAK AÇIKLAMASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

- CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI SELAHATTİN ŞAHİN: “ÜRETİCİLERİMİZ ALINTERİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alım fiyatlarına, geçtiğimiz yıla oranla sadece %5 zam yaparak ton başına 6 bin TL alım fiyatı açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Türkiye’nin tarım ülkesi olmasına rağmen son dönemde ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, “Maalesef üreticilerimiz alın terinin karşılığını alamıyor. İşçilik, mazot, gübre ve diğer girdi maliyetlerinin yüzde 100’ün üzerinde arttığı bir dönemde TMO tarafından mısır alım fiyatına sadece yüzde 5 zam yapılması sanki “üretmeyin!” anlamı taşımaktadır.

Kendi kendimize yeten ender ülkelerden biriydik. Fakat yapılan yanlışlardan dolayı çiftçimiz bitme noktasına getirildi. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticilerimizin her zaman yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çiftçilerin çıkmaza sürüklendiğini ve kara kara düşündüklerini kaydeden CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, “Mazotun litresi 40 TL gibi inanılmaz rakamlara ulaşmış durumda iken, işçilik maliyetleri her geçen gün artarken, bin bir emekle ürettiği ürününe değer verilmeyen çiftçilerimiz kaderine terk edilmiş vaziyette!

Stratejik öneme sahip mısır konusunda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin almış olduğu karar gerçekten düşündürücü. İthal kartıyla, ülke çiftçisi ve dolaylı olarak da ülke insanı mağdur edilmekte. Kısacası küçük bir azınlığın mutluluğu adına, binlerce üretici kaderine terk edilmektedir. Buna “dur” denilmesi gerekir. Üreticilerimizin alın terinin karşılığı verilmelidir” dedi.